fbpx

Riccardo Ricco: börtönbe, vagy zártosztályra való?

Elképesztő: az éppen 12 éves eltiltását töltő Riccardo Ricco „hobbikerékpárosként” sem élhet EPO nélkül, ezúttal két dealerrel fületlék le a Kobrát.

A 31 éves olasz botrányhőst még 2011-ben tiltották el 12 évre, miután a Vacansoleil kerékpárosaként sikertelen vértranzfúziót hajtott végre otthonában, s életveszélyes állapotban került kórházba. Riccóra visszaesőként szabták ki akkor a büntetést, hiszen korábban már EPO-val elkapták a 2008-as Tour de France-on.

Joggal kérdezné bárki, hogy kaphatták el a Kobrát, ha nem is versenyez, miért doppingolna? Nos, Ricco „hobbiból” a kerékpársport különböző kultikus emelkedőin az időrekordok megdöntését tűzte ki célul, minden bizonnyal ehhez kellett az anyag.

Ricco üzlete most sem jött be

Ricco “üzlete” most sem jött be

Riccót egy parkolóban kapta el a rendőrség a toszkán Livorno városában, miközben két dealertől EPO-t és tesztoszteron készítményt vásárolt. Olaszországban a doppingszerek vásárlása köztörvényes bűncselekmény, így a Kobra börtönbüntetésre is számíthat, de jó ügyvéden kívül pszichológusra is minden bizonnyal szüksége lenne…

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo