fbpx

Reszkethetnek az XC-sek, Peter Sagan mountain bike-ra ül!

Mountain bike versenyeket vett fel a programjába az országúti világbajnok Peter Sagan, akitől egyébként nem idegen a hegyikerékpáros szakág.

PEter Saganra a Párizs Roubaix után ráfér a pihenő (Fotó: Takács Tamás)

Peter Saganra a Párizs Roubaix után ráfér a pihenő

Elképesztő kerékpár-kezelési képességeit terepen is fejlesztette gyerekkorában, tizenévesként a nővérétől kölcsönkért öreg mountain bike-kal nyert szlovák kupafutamot, majd „mellesleg” juniorként mountain bike XCO világbajnoki címet is (2008-ban). A tervezett XCO futamokon Sagan parádézhat kicsit az eredeti Tinkoff mezben a szponzorok kedvéért, nyilván azok a képek is körbejárják majd a nemzetközi sajtót, melyeken Specialized S-Works fullyn ül. Fordított esetre is volt már egyébként példa, amikor Nino Schurter a Scott által támogatott Orica-GreenEdge színeiben a romandiai- és a svájci körversenyen indult.

Valami hasonló bringa nyergében láthatjuk majd Sagant XCO futamon

Valami hasonló bringa nyergében láthatjuk majd Sagant XCO futamon

Sagan most a kemény tavaszi klasszikusok utáni pihenőjét tölti (kettőt, a Gent Wevelgem-et és a Flandriai Körversenyt sikerült megnyernie), országúton legközelebb a májusi Kaliforniai Körversenyre fókuszál. Előtte azonban Ausztriában és Csehországban is részt kíván venni mountain bike XCO futamokon: Jó móka lesz visszatérni a gyökerekhez, újra versenyezni mountain bike-kal, kíváncsi vagyok, milyen formában leszek azokon a versenyeken – mondta Sagan.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo