fbpx

Rekordlétszám a Bakony 200 teljesítménytúrán

Mintegy 250 fő részvételével rendezte május 10-én a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a XXII. Bakony 200 országúti teljesítménytúrát. A Balaton-felvidéki szabadidősport-eseményen hét távra lehetett nevezni, a résztvevőknek ellenőrzőpontokon kellett bejelentkezniük.

fotó: Kiss Tamás

fotó: Kiss Tamás

A szeszélyes időjárás kíméletes volt a kerékpárosokkal, a korábban jelzett vihar elkerülte a mezőnyt, szélből jutott azonban bőségesen, így lényegesen több idő kellett a teljesítéshez, mint az előző években.

A fél nyolckor kezdődő rajtokra már hatalmas tömeg gyűlt össze, ami okozott némi meglepetést a szervezőknek is.

fotó: Krajcsi Richárd

fotó: Krajcsi Richárd

„A reggel megjelent nyolcvan-száz helyszíni nevező nagy meglepetésként ért bennünket, az addig leadott száznyolcvan regisztráció után. Őszintén megmondom, nem számítottunk ennyi résztvevőre. A túra huszonkét éves történetében ennyien még nem álltak rajthoz egyszerre. A nevezésnél és a frissítőpontokon is improvizálnunk kellett és jövőre az útvonaljelölő táblák számát is növelni fogjuk” – emelte ki Tóth András.

fotó: Kiss Tamás

fotó: Kiss Tamás

A főszervező azt is elmondta, a kerekesek többségének az volt a véleménye, hogy gyönyörű tájakon haladt az út. Különösen az Alföldről érkezőket fogta meg a Művészetek Völgyének is otthont adó Kapolcs környéki táj. A kultúra jegyében a kapolcsi falumalomba került ellenőrzőponton a régi vízimalom belsejébe is betekinthettek az érdeklődők.

fotó: Kiss Tamás

fotó: Kiss Tamás

„A szeles időjárásban sokan próbálkoztak bolyozással, mezőnyben haladással, hogy ezzel spóroljanak az erejükkel. Így többen, húsz-negyvenfős csapatokban indulva vágtak neki a száz vagy kétszáz kilométeres távoknak. Ezzel el is árultuk, hogy a legnépszerűbb a 100+CSÚCS táv volt, de akétszáz kilométeres távok is nagy népszerűségnek örvendtek. Harminc és hatvan kilométeren arányaiban kevesebben vettek részt” – tette hozzá Tóth András.

Bővebb információk a www.bakony200.hu oldalon olvashatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo