fbpx

Rekordidővel nyerte Keresztes Péter a Gellért-hegyi downhillt

Hatvan rider száguldása szórakoztatta azt a több ezer nézőt, aki kilátogatott hétvégén a nyolcadik alkalommal megrendezett GoPro Budapest Downhill extrém hegyikerékpár-versenyre. A Gellért-hegy tetejéről az elit férfi győztes Keresztes Péter új pályacsúccsal, 1:33.54 perc alatt ért le a Gellért-téri célba.

GoPro Budapest Downhill

A Citadellától a Gellért-térre vezető 800 méteres pálya megegyezett a 2011-es nyomvonallal, így a versenyzők a már ismert, versenyző- és nézőbarát, szénabálákkal és kordonokkal védett, biztonságosan kialakított pályán gurulhattak, helyenként akár 40 km/órás sebesség felett. Ennek megfelelően az edzést és időmérő futamot követő döntőben szinte minden kategóriában a tavalyinál 1-2 másodperccel jobb idő kellett a győzelemhez.

GoPro Budapest Downhill

A királykategóriában az elit férfiak között – nem kis meglepetésre – a tavaly még juniorkorú Keresztes Péter csúcsdöntéssel, 1:33.54-es idővel diadalmaskodott. Ideje több mint 4 másodperccel volt jobb a 2011-es bajnok Palla Gergő 1:37.71-es, korábbi rekordot érő eredményénél. Gergő idén javított ugyan 2 másodpercet tavalyi idején, de az csak a harmadik helyre volt elég, mert – a főleg külföldön versenyző – Szecskay András is gyorsabb volt nála pár tizeddel, megszerezve így a második helyet. Palla Gergő címvédése idén nem sikerült, de 2013-ban lesz lehetősége javítani.

Videó:

Eredmények, elit férfiak:

Keresztes Péter (2GP Limit Racing), ideje 1:33.54

Szecskay András (Kdrajdtrek), 1:34.91

Palla Gergő (Mondial Crew), 1.35.30

GoPro Budapest Downhill

További győztesek:

Junior: Galavits Dániel (BiciklonSC), ideje 1:49.41

Senior: Lábas Lajos (Tokod Team), 1:42.03

Nők: Dávid Sára (Tokod Team), 2:24.60

Hobby Fully: Vidéki Dániel (egyesületen kívüli), 1:37.03

Hobby Hardy: Németh Ádám (egyesületen kívüli), 1:46.26

Teljes eredménylista:

http://www.motorsport.hu/hu/kerekpar/downhill/667-gopro-budapest-downhill

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo