fbpx

Rakd meg te is a kronón a Parlament előtt!

Idén is lehetősége nyílik bárkinek, hogy impozáns helyszínen, a Parlament előtt vegyen részt egy 4,2 kilométeres nyílt időfutamversenyen, az Europe Tour sorozatba tartozó UCI 1.2 kategóriás Budapest GP befutója előtt!

A hivatalos versenykiírás alább olvasható, bővebb információ a nyílt időfutamról és a Central European Tour-ról: www.mksz.com; www.kerekparsport2000.hu

BUDAPEST TOUR 2012 AMATŐR IDŐFUTAM VERSENY VERSENYKIÍRÁS

1. CIKKELY – SZERVEZÉS

Az BUDAPEST TOUR – KOVÁCS KÁROLY EMLÉKVERSENY – AMATŐR ORSZÁGÚTI KERÉKPÁRVERSENYT 2012. évben a MAGYAR KERÉKPÁROS SZAKÁGI SZÖVETSÉGGEL kötött megállapodás alapján az Kerékpársport 2000 Sportegyesület szervezi, amely a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) szabályainak megfelelően, illetve jelen versenykiírás szabályainak megfelelően kerül lebonyolításra. Az esemény időpontja: 2012. július 22.

A szervező elérhetőségei:

SZERVEZŐ:  KERÉKPÁRSPORT 2000 SPORTEGYESÜLET

KÉPVISELŐ:            SUTKÓ MIHÁLY, ELNÖK

CÍM:   3527 MISKOLC, SELYEMRÉT ÚT 1

 

2. CIKKELY – RÉSZVÉTEL

Az BUDAPEST TOUR – KOVÁCS KÁROLY EMLÉKVERSENY – AMATŐR EGYÉNI IDŐFUTAM VERSENYEN az alább felsorolt kategóriájú versenyzők indulhatnak az AKESZ korcsoport rendszere alapján:

Férfiak

1. korcsoport   2000 – 2002

2. korcsoport   1998 – 1999

3. korcsoport   1996 – 1997

4. korcsoport   1994 – 1995

5. korcsoport   1982 – 1993

6. korcsoport   1973 – 1981

7. korcsoport   1963 – 1972

8. korcsoport   1953 – 1962

9. korcsoport           – 1952

 

Nők

1. korcsoport   1998 – 2002

2. korcsoport   1994 – 1997

3. korcsoport   1968 – 1993

4. korcsoport           – 1967

Nevezés:

2012. július 20. 24:00 óráig, a zsolt.torzsok@gmail.com e-mail címen. Az előnevezés csak a nevezési díj (2.500 Ft) helyszíni befizetésével válik érvényessé. Helyszíni nevezés 4.000 Ft.

A nevezés feltétele egy versenyzői felelősségvállalási nyilatkozat (rajtlista) helyszíni aláírása!

3. CIKKELY – VERSENY HELYSZÍNE, ÚTVONALA ÉS TÁVJA

A verseny az AKESZ összetett amatőr bajnokság és Amatőr kupa része, az összetett verseny eredményszámításánál az AKESZ szabály-rendszere az irányadó.

A versenyközpont, valamint a rajt és célterület a Pesti Alsórakparton, a Dráva utcai lehajtó közelében kerül kialakításra.

Az útvonal teljes egészében zárt (Pesti Alsó rakpart – Magyar Parlament – Pesti Alsó rakpart), a verseny távja 4,2 km.

A rajtszámok átvétele 8:30 és 10:30 között történik.

A versenyen az első induló 11:00-kor rajtol, a szűk időkorlátok miatt a verseny indulói létszáma 150 főben limitált.

A nevezések állását és a rajtidőpontokat nyomon követhetik a következő honlapokon:

www.mksz.com

www.kerekparsport2000.hu

 

4. CIKKELY – HELYEZÉSEK ELDÖNTÉSE

A verseny az UCI szabálykönyvének országúti versenyek szabályai című része szerint kerül lebonyolításra.

Győztes az a versenyző, aki a szabályok betartásával a leggyorsabban teljesíti a kiírt versenytávot.

 

5. CIKKELY – DÍJAZÁS ÉS KÜLÖNDÍJAK

A korcsoportonkénti az 1-3. helyezett érem-díjazásban, a győztesek serleg díjazásban részesülnek.

 

6. CIKKELY – DÍJKIOSZTÓ ÜNNEPSÉG

A futamok eredményhirdetésén az 5. cikkelyben felsorolt versenyzők megjelenése kötelező.

 

7. CIKKELY – BÜNTETÉSEK

Büntetések az UCI szabálykönyve szerint kerülnek kiszabásra, legsúlyosabb büntetésként a versenyből való kizárás és az adott versenyző elért eredményeinek hatályon kívül helyezésével.

 

8. CIKKELY – A VERSENYZŐK VISELKEDÉSE ÉS FELELŐSSÉGE

A versenyben mindenki saját felelősségére indul. Alkalmasságát a rajtszámok átvételével egyidejűleg igazolja. Ebből adódóan a szervezőt az esetleges bukásokból és balesetekből adódó felelősség nem terheli, kártérítésre nem kötelezhető.

A versenyzőknek sportszerű magatartást kell tanúsítaniuk a verseny folyamán és az azon kívüli időszakokban is.

A versenyzőknek a szervezők által számukra biztosított rajtszámokban kell versenyezniük. A számokat behajtani, azokból levágni vagy bármi más módon átalakítani nem szabad. A rajtszámoknak minden körülmények között tisztán látható módon kell viselni.

A versenyzőknek az UCI szabálykönyv (1.3.031 cikkelyének megfelelően) zárt kemény héjú fejvédőt kell viselniük a verseny folyamán végig. Esőkabát vagy más hasonló ruhadarab viselése abban az esetben lehetséges, ha átlátszó anyagból készült, hogy biztosítsa a rajtszámok tiszta láthatóságát.

A versenyzők a saját felelősségükre versenyeznek. Követniük kell a rendőrség vagy a biztosítást végző egyéb szervek utasításait, lehetőség szerint az úttest bal oldalát szabadon hagyva kell haladniuk.

A versenyzők nem húzhatják vagy lökhetik meg egymást vagy egy másik versenyzőt. Nem állhatnak gépjármű szélárnyékában vagy lökhetik el magukat arról, húzathatják magukat vele.

 

9. CIKKELY – HIVATALOS PANASZ

Bármilyen hivatalos panaszt csak írásos formában lehet beadni, 15.000 Ft óvási díj megfizetése mellett, a versenybíróság elnökének az esemény megtörténtét követő 2 órán belül. A Versenybíróság dönt az ügyben, döntése végleges.

 

10. CIKKELY – VERSENYSZABÁLYOK

A Versenybíróság és a Szervező fenntartja a jogot a szabályok megváltoztatására speciális körülmények hatására. A szabályok esetleges megváltoztatásáról minden résztvevő a helyszínen szóbeli tájékoztatást kap.

Minden a versenyben részt vevő, akár versenyző, hivatalos- vagy egyéb személy, kijelenti, hogy tudomásul veszi, és aláveti magát a Versenykiírásban foglaltaknak, különös tekintettel a biztonságra vonatkozó részekre, valamint nevezésével megerősíti a versenyzői felelősség-vállalási nyilatkozatban tett deklarációit.

 

Budapest, 2012. július 1.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo