fbpx

Pintér Tamás az élmezőnyben Ausztriában

Az AEGON Cycling Team fiatal tehetsége, Pintér Tamás remekül alkalmazkodva a zord időjárási körülményekhez a mezőnyhajrán a 16. helyet szerezte meg a Hainburg an der Donauban megrendezett TCHIBO Kupa második futamán.

Rajthoz készülődik az AEGON Cycling Team

Rajthoz készülődik az AEGON Cycling Team

A vasárnap megrendezett rangos viadalon az AEGON Cycling Team mellett részt vett a Cervélo-Prolog csapata is, valamint a teljes osztrák élmezőny, a kontinentális Team Vorarlberg, RC ARBÖ Wels Gourmetfein, WSA Viperbike és az ARBÖ Gebrüder Weiss csapatai. Az AEGON Cycling Team színeit Kiss Gergely, Molnár István, Pályi Csaba, Pintér Tamás, Borbély György, Simon Balázs, Vígh Zoltán és Verebélyi Viktor képviselték. A szervezők egy közel sík 41 kilométeres körpályát alakítottak ki, amelyen négy kört kellett teljesítenie a 170 fős mezőnynek, benne komoly oldalszeles szakaszokkal.

A TCHIBO Kupa 2. futamának 170 kerekes vágott neki

A TCHIBO Kupa 2. futamának 170 kerekes vágott neki

A verseny hatalmas iramban kezdődött, amelynek sajnos meg is lett az eredménye, már három kilométer után komoly bukás borzolta a kedélyeket. Sajnos ez az egész versenyre jellemző volt, az ideges mezőnyben rengeteg volt a bukás. Az első körben az egyetlen komolyabb emelkedőn az RC ARBÖ Wels Gourmetfein csapata remekül előkészített támadást követően öt emberrel meglépett a főmezőnytől, a 2010-es TCHIBO Kupa győztes Josef Benetsederrel és két társával a Team Vorarbergtől kiegészülve összesen 11-en. Az előnyük folyamatosan nőtt, majd két perc körül stabilizálódott.

Pintér Tamás (AEGON Cycling Team)

Pintér Tamás (AEGON Cycling Team)

A második körben pillanatok alatt beborult az ég, lehűlt a levegő és komoly eső zúdult a mezőnyre, amely a hatalmas tempónak és a szélezéseknek köszönhetően apró darabokra szakadt. A hátul maradt csapatok közül a Szlovák válogatott rengeteget dolgozott a mezőny élén, kiegészülve az ARBÖ Gebrüder Weiss csapatával, amely mikor az élre állt elképesztő iramot diktált, közel 60 km/h-s sebességgel komoly nehézséget okozott a mezőnynek. A negyedik körben kitisztult az ég, kisütött a nap és a pálya is kezdett felszáradni. Egy harminc fős csoport maradt mindössze a főmezőnyből, benne a remekül helyezkedő Pintér Tamással, akik elszántan üldözték az élen haladó csoportot, ahol már csak heten tekertek. A főmezőny minden igyekezete ellenére az elmenés 19 másodperccel hazaért, az addig pihenő Zdenek Mlynar (Team Focus) nyert Andreas Müller (NÖ Rad Union) és Josef Benetseder (Team Vorarlberg) előtt. A mezőnyhajrán okosan helyezkedve Pintér Tamás a kilencedik, összesítésben pedig a 16. helyet szerezte meg! A betegségből visszatérő Kiss Gergely a 61. helyen ért célba. Érdemes megjegyezni, hogy 166 kilométeres verseny átlaga: 44,2 km/h volt!

Eredmények (táv: 166 km, átlag: 44,2 km/h):

1. Zdenek Mlynar (Team Focus Cycling) 3:45’32”
2. Andreas Müller (Die NÖ Rad Union) azonos idővel
3. Josef Benetseder (Team Vorarlberg) azonos idővel
(…)
16. Pintér Tamás (AEGON Cycling Team) 3:45’51” + 0:19”
(…)
61. Kiss Gergely (AEGON Cycling Team) 3:53’07” + 7’35”

Forrás és fotó: VBT Sport Sajtóközlemény: http://VBTroad.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo