fbpx

Peter Velits első körverseny-győzelme Ománban

A 2010-ben Vuelta-ezüstérmes szlovák Peter Velits első ízben tudott nyerni profi kerékpáros körversenyen, ma a Tour of Oman hatodik, zárószakaszán nem mindennapi feszültséget követően előzte meg végül az összetettben az olasz Vincenzo Nibali-t.

Az izgalmak a zsűri téves bemondása után hágtak a tetőfokára, történt ugyanis, hogy Vincenzo Nibali sprintelni próbált az utolsó szakasz részhajráján, hiszen a megszerezhető bónuszmásodpercekkel a javára fordíthatta volna az egy másodperces különbséget az összetettben.

Az olaszt végül Velits csapattársai nem hagyták érvényesülni, Tom Boonen és Guillaume Van Keirsbulck jött be a részhajrán az első és második helyen, közéjük ékelődött Nibali csapattársa, Peter Sagan, a „Cápa” végül csak negyedik lett, amiért már nem jár időjóváírás. A versenyrádióba azonban azt mondták be, hogy Nibali lett a második, és így virtuálisan vezet az összetettben. Később természetesen korrigálták a döntést, de meglehetősen nehéz perceket okoztak ezzel az Omega Pharma-Quick Step gárdájának.

A hatnapos, UCI 2.HC kategóriás versenyen egyébként főleg a sprinterek villogtak, ma a német Marcel Kittel második szakaszgyőzelmét szerezte, és honfitársa, Andre Greipel is nyert kettőt. A Liquigasból Sagan a második szakaszt nyerte, amikor emelkedőn sprintelt a mezőny, Nibali pedig az ötödik szakaszon a hegyi befutón volt a leggyorsabb.

A szakaszokról videó összefoglalókat posztoltunk minden nap a Bikemag Facebook oldalára.

Összetett végredmény:
1. Peter Velits (Svk) Omega Pharma-Quickstep     21:32:02
2. Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas-Cannondale     0:00:01
3. Tony Gallopin (Fra) RadioShack-Nissan     0:00:17
4. Sandy Casar (Fra) FDJ-Big Mat     0:00:21
5. Arnold Jeannesson (Fra) FDJ-Big Mat     0:00:30
6. Tom Jelte Slagter (Ned) Rabobank Cycling Team
7. Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Katusha Team     0:00:47
8. Ramunas Navardauskas (Ltu) Garmin – Barracuda     0:00:49
9. Thomas Lebas (Fra) Bridgestone Anchor     0:00:50
10. Fabian Cancellara (Swi) RadioShack-Nissan     0:00:52

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo