fbpx

Pearl Izumi 2016: Izzadj és élvezd!

Izzadj és élvezd! – valahogy így fordíthatnánk le a Pearl Izumi „Endure and enjoy!” szlogenjét. A különböző kerékpáros ruhákhoz, cipőkhöz, az egész cég filozófiájához valóban jól illik ez a felszólítás és a japán-amerikai gyártó reklámfotó is inspirálóak tudnak lenni…

pearl_izumi_2016_19

Akik komolyan űzik a bringázást, akár hosszú távú versenyeken, akár egész napos túrákon, tudják, hogy a jó és a kevésbé jó kerékpáros ruházat között hosszú órák elteltével jön ki igazán a különbség. Amikor a ronggyá izzadt mez nedvesen érintkezik a bőröddel, amikor nyom a cipő, folyik be az eső a kabát gallérjánál… mind-mind csökkentik a bringázás élményét. Ezeket az „apró” kellemetlenségeket csak nagyon komoly tudás és tapasztalat birtokában tudják kiküszöbölni a speciális kerékpáros ruhák gyártói. A Pearl Izuminál rendelkezésre áll ez a tudás, ráadásul párosul egy modern, vidám, olykor extravagáns stílussal, ezekben a cuccokban valóban jól érezheted magad egész nap, fittnek és menőnek is.

pearl_izumi_2016_02

Személyesen is végignéztük a különböző kerékpározási stílusokhoz találunk kollekciókat, felöltözhetünk országútra, xc-s, túrázós vagy enduró hegyikerékpározáshoz, triatlonhoz és futáshoz is. Ráadásul aszerint is válogathatunk, hogy mindezeket a sportágakat komolyabban, vagy lazábban adjuk elő, odafigyelünk-e a légellenállásra és a grammokra, vagy inkább a minél extravagánsabb outfitre törekszünk. 2016-ra főleg merész, egyéni színeket választott a Pearl Izumi, de elképesztően jól sikerült a kollekció. Egyértelmű, hogy a hölgyek számára fontos a divat, nos, a 2016-os kollekcióból többféle stílusban is feltűnő szettet lehet összeválogatni.

pearl_izumi_2016_05

A sportosabb, versenyzőknek is készülő női bringás ruhák – ahogy az a felső kategóriában elvárható – kompozit szerkezettel, minden ponton a megfelelő, különböző szövetekből épülnek fel, hogy a legnagyobb kényelmet és a legjobb tartást biztosítsák hosszú távon is. Ha valaki versenyez, tudja, hogy nyáron egy meredek emelkedőn ömlik rólunk az izzadtság, ilyenkor teljesen más követelményeknek kell megfelelni a ruházatnak, ráadásul a nők kicsit kényesebbek is erre, jól tudják ezt a Pearl Izuminál. Természetesen sokféle színből válogathatnak a hölgyek: vidám, élénk, vagy visszafogottabb designnal is készülnek Pearl Izumi cuccok.

pearl_izumi_2016_07

A kantáros női nadrágok között van egy igazán figyelemre méltó – illetve éppen hogy diszkrét – praktikus megoldás, a Drop Tail. A bringás lányoknak ugyanis komplikáltabb a vetkőzés, amikor edzés közben hív a természet és csak az útszéli fák, bokrok állnak rendelkezésre a művelethez. A Drop Tail egy nagyon egyszerű megoldás, arról van szó, hogy ahol egymáshoz varrják a derékrészt és a kantárrészt, szabadon hagytak egy rést. Ezt a pontot a bringás mez mindig takarja, viszont ha meg kell állni egy kis szünetre, nem kell levetkőzni, csak hátul felhúzni kicsit a mezt, lejjebb húzni a rést – az elasztikus anyag rugalmassága bőven enged annyit, amennyit kell – és ugyanolyan gyors lesz a művelet, mint a fiúknál, ráadásul a lehető legdiszkrétebb is az ismert megoldások közül.

pearl_izumi_2016_04

Ha válogathatnék saját részre cuccokat, az egyik „jófogás” a P.R.O. Short Sleeve széldzsekiként is használható esőkabát lenne.Természetesen nem csak a Maglia Rosa-ra hajazó színe miatt, bár bringán teljesen máshogy viszonyul a színekhez az ember, nekem tetszenek a merész összeállítások. Ami nagyon praktikus, a „félrövidujjú” kialakítás, valamint a szabása. Egyrészt szinte mindenhol szinte simul a testre, így aerodinamikus, nem lobog a hasnál vagy a vállak környékén. A deréknál viszont mélyen lenyúlik, nemcsak a csapadéktól óv, de a felverődő szennytől is. A nyakrész is magasra nyúlik, így tulajdonképpen megakadályozhatjuk, hogy az eső bejusson a mezünkre.

pearl_izumi_2016_08

Komfort szempontjából óriási találmány ez a bizonyos „félrövid ujj”, hiszen biztos sokakkal előfordult már, hogy nyári esőben a rövid mezre felvéve az esőkabátot durván beizzadt hónalj-tájékon. Ebben az esőkabátban az alkarunkra folyamatosan csöpög az eső, ami hűtő hatású, feljebb is kevésbé fülledünk be a 100% poliészter szövetbe. Ez egy tipikus országútis esőkabát, célirányosan csak azokra a kilométerekre, amikor esik, vagy nyáron legurulunk egy hűvös lejtőn. Egy grammnyi fölösleges anyagot sem használtak fel, még zsebet sem alakítottak ki rajta. Ellenben rendkívül kisméretűre összehajtható, nem foglal el több helyet a zsebben, mint egy mobiltelefon.

pearl_izumi_2016_09

A Pearl Izumi cipők egy figyelemre méltó stílust képviselnek, ahol egy tetszetős funkcionális design valósul meg. A P.R.O. Leader országúti csúcsmodell kissé „pókemberes” kinézete nem véletlen, ugyanis a cipőnek valóban egy háló, a Power Web fantázianevű szerkezet ad tartást. Ez egy nyúlásmentes anyag, ami ugyanakkor rendkívül hajlékony minden irányban. Vagyis tökéletesen illeszkedik lábunkhoz, mozdulatainkhoz, de nem nyúlik egy millimétert sem, utóbbi jelenség ugyanis a teljesítmény rovására megy. A hálót egy rendkívül vékony, 0,9 mm vastagságú szövet tölti ki, ami erős, ugyanakkor jó lélegző tulajdonságokkal rendelkezik, ennél kényelmesebb anyagot nem alkalmaznak a cipőgyártásban.

pearl_izumi_2016_12

A modellnevek logikusak, P.R.O. Leader, Elite, Race, Select… ahogy a csúcsmodellektől a kedvezőbb árú cipőkig haladunk, és a női modellek is hasonló néven érhetők el, woman kiegészítéssel. A Pearl Izumi női vonala talán az egyik legerősebb a világon ebben a szegmensben is. Nem csak félvállról tervezett rózsaszínnel találkozunk, hanem sokféle ütős, élénk összeállítással, különösen igaz ez a mountain bike modellekre is. Nem csak a női, a teljes MTB palettára elmondható ez, ráadásul a Pearl Izumi hegyikerékpáros cipők egyik legfőbb jellemzője, hogy a talpkiképzésnél megvalósul egy ritkán tapasztalható kompromisszum: pedálozás közben kiváló tartást biztosít, valamint alkalmas járásra is, sőt, a célirányosan túrázóknak tervezett mountain bike cipők egyenesen kényelmesek a bringáról leszállva is.

pearl_izumi_2016_01

Bővebb információk Pearl Izumi termékekről a hazai forgalmazó oldalán IDE KATTINTVA.

További képek:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo