fbpx

Pályakerékpár vk: Szalontay 10,1 mp-vel és kölcsönbringával jutott a 24 közé

Az új-zélandi pályakerékpáros világkupa fordulón Szalontay Sándor ma a sprintversenyben volt érdekelt, ahol végre biztató jelek mutatkoztak alakuló formáját illetően!

sanyika_cali

Mint már beszámoltunk róla, a Dr. Bátorfi Agria KTK versenyzőjének viszontagságosan alakult a több átszállásos repülőút, kölcsönkerékpárral kellett indulni a keirinben és a sprinten is. Előbbiben nem sikerült túljutni az első fordulón, a sprint kvalifikációban viszont remek időt sikerült hasítani, érdemes megnézni a teljes eredménylistát, milyen nevek indultak a versenyen…

A 10,118 mp a 24. helyre volt elég, így Sanyi a legjobb idővel kvalifikáló, későbbi ezüstérmes ausztrál Matthew Glaetzer-t kapta ellenfélnek az első körben, a továbbjutás nem sikerült. A 10,1 viszont már közelíti az ősszel futott 10,039 másodperces országos csúcsot, amivel Sanyi is elégedett volt:

A bejutás kölcsön kerékpárral szerintem nagyon nagy dolog, röviden így értékelném az eredményt. Viszont ezen a versenyen már éreztem sokkal jobban a formát, csak amit könnyen leromboltak Svájcban, azt nehéz visszaszedni. De alakul, folytatom a felkészülést a litván válogatottal.

Szalontay a most megszerzett 15 ponttal és a Caliban begyűjtött 1 ponttal jelenleg a 33. helyet foglalja el a sprint világkupa-ranglista összetett tabelláján, így jó esély van arra, hogy sikerül sprint versenyszámban a világbajnoksághoz szükséges kvalifikáció. Ehhez azonban a következő – és egyben utolsó – világkupa-futamon (2016. január 16-17., Hongkong) valószínűleg elengedhetetlen lesz, hogy újra a legjobb 24-be kerüljön, csak így lehet esélye a világbajnokságra kijutó legjobb 30-ba jutáshoz.

Amennyiben Sándornak sikerül megszereznie az indulási jogot a 2016-os felnőtt világbajnokságra, Szabolcsi Szilvia 2004-es és Berkesi András 2006-os (szabadkártyával) részvételét követően 12 év után ő lesz az első magyar pályakerékpáros, aki rajthoz állhat a világ legjobb elit versenyzői között!

A sprint kvalifikáció eredménye:

http://www.tissottiming.com/File/Download?id=00030C0006010163FFFFFFFFFFFFFF02

Az új-zélandi világkupa-forduló további eredményei a Tissot oldalán:

http://www.tissottiming.com/Competition?id=00030C0006FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF&sport=CY&year=2015

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo