fbpx

Pályakerékpár VB: Borissza Johanna szökésben

A Pályakerékpár Világbajnokság első napján Borissza Johannának szurkolhattunk női scratchben, aki bátran versenyzett az utolsó körökben, de sajnos megfogta a mezőny.

Október 20. és 24. között a Paris-Roubaix-ról híres Roubaix-ben rendezik a 2022-es Pályakerékpár Világbajnokságot, ahol Magyarországot négy versenyző (Borissza Johanna, Lovassy Krisztián, Filutás Viktor, Szalontay Sándor) is képviseli.

Szabolcsi Szilvia óta nem állt rajthoz világbajnokságon női kerékpáros magyar színekben, idén viszont két számban is láthatunk magyar női versenyzőt, Borissza Johanna scratchben és pontversenyben is kvalifikálta magát a VB-re. Szerdán, azaz a VB első napján rendezték a női scratchet, ahol Johannának szurkolhattunk.

A verseny nem kezdődött túl izgalmasan, csak körözött a mezőny, semmi akciót nem láthattunk egészen az utolsó 10 körig, ahol az osztrák versenyző próbált megszökni, Borissza Johanna ment utána, de a mezőny is jött, ezért megállt az akció. Viszont egy kicsivel később Johanna indított és sikerült elszakadnia a mezőnytől, egyedül az olasz Martina Fidanza indult utána, aki utolérte a magyar versenyzőt és el is ment mellette, sajnos Borissza Johanna nem tudott beállni a szélárnyékába. Az olasz előnye nőtt a mezőnnyel szemben, míg Johannára elkezdtek közeledni. Végül egy kicsivel több mint egy körrel a vége előtt fogták meg Borissza Johannát, az olasz viszont magabiztosan nyerte a számot. A második helyről mezőnyhajrá döntött, amit a holland Maike van der Duin nyert, a 3. helyet pedig az amerikai Jennifer Valente szerezte meg. Borissza Johanna a 20. helyen végzett.

Borissza Johanna így mesélt a versenyről:

A verseny első 25-30 köre lassú volt, csak forogtunk egymás mögött a sorban. Az osztrák lány, Verena Eberhardt próbálkozott eltávolodni a mezőnytől, arra reagáltam, és mentem utána, hátra néztem, és láttam, hogy a többiek is jönnek, bár az osztrák lány szökési kísérletére is későn reagált a mezőny, belülről úgy éreztem. A vége előtt 9-10 körrel még mindig nem volt a nagy a tempó, szokatlanul lassan mentünk. A végén elöl helyezkedtem, és azt éreztem, hogy senki nem akar menni, egymást nézegették a mezőnyben, úgyhogy elindultam. Utánam jött Fidanza is, ő is látta a lehetőséget. Láttam, hogy a mezőny áll, az olasz lány pedig jön. Felborítottam, hogy visszaállok Fidanzára, de olyan gyorsan jött, hogy mire visszaborítottam az olasz lány már messze járt. Még sosem kerültem ilyen szituációba, ha még egyszer meg kéne ismételni valószínűleg nem borítók fel annyira, vagy lent maradok, megvárom, hogy kikerüljön, és úgy veszem át az ő ritmusát. Sajnos ez nem az erő, hanem a rutin, és tapasztalat hiánya volt, úgy érzem. Egyedül mentem tovább, nem volt mese tovább kellett menni, hátha nem érnek utol. Sajnos a végére az erőm is kicsit elfogyott. Ha az olasz lány kerekét nem nézem be, akkor dobogón vagyok a VB-n.

Összességében örülök az eredménynek, kihoztam magamból a maxot, sosem éreztem magam ilyen jó formában, és jól kaptam el a pillanatot. Valamikor összejön, valamikor nem, a sportban nincs olyan, hogy “mi lett volna ha”. 20. lettem a VB-n, jövőre remélem ebből már érem lesz! Végre úgy érzem, hogy én is a világ elitjéhez tartozom.
Rengeteg biztatást, pozitív kommentet kaptam az elmúlt napokban. Köszönöm a szurkolást mindenkinek!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo