fbpx

Pályabejárás a ponferradai vb-körben: Freire, Indurain és Olano elemez

A spanyol kerékpársport ikonjai tartottak ma pályabejárást a 2014-es ponferradai országúti világbajnokság mezőnyversenyének körében, többek között Miguel Induráin, Oscar Freire, Pedro Delgado, vagy Abraham Olano. A még rendszeresen bringázó sztárok röviden elemezték is, mi várható majd jövő szeptemberben.

Spanyol országúti és időfutam világbajnokok: Igor Astarloa, Oscar Freire, Miguel Indurain, Abraham Olano, valamint Pedro Delgado, aki "csak" Tourt nyert

Igor Astarloa, Pedro Delgado, Oscar Freire, Miguel Indurain és Abraham Olano

Jelen volt a spanyol szövetségi kapitány, Javier Minguez is, aki elmondta, hogy nehezebb pályát szerettek volna előzetesen, hiszen a spanyoloknak az kedvez, ha minél szelektívebb egy kör. Abban nagyjából mindenki egyetértett, hogy az emelkedők nem szórják majd szét úgy a mezőnyt, mint a firenzei kaptatók, Delgado például hozzátette, szerinte a lejtő több alkalmat ad támadásra, mint a mászás. Nézzük a többiek véleményét:

Freire: Ezen a világbajnokságon sok támadás várható majd, és nagyon kemény verseny is kialakulhat. Én szívesen versenyeztem volna itt, mert nincs annyira nehéz emelkedő, amit nem bírtak volna a lábaim. Egy olyan versenyzőnek, mint én, fekszik az ilyen kör, 4- vagy 6%-os mászásokkal, ahol ha jól teszed a kereket, spórolsz, és van egy jó csapatod, jól kontrollálható a verseny. Szerintem ez a pálya bármilyen versenyzőnek feküdhet, aki jó formában van. Azoknak is, akik támadásokkal nagyon nehézzé teszik a többiek életét, de azoknak is, akik inkább kivárnak, és egy sprintre spekulálnak körülbelül 50 állva maradt bringással.

galeria68014-015

Olano: Ez egy nagyon, nagyon gyors pálya. Az emelkedő jól belátható, így könnyebb kontrollálni, de ez is a tempót növeli. A lejtőn visszaérkezünk a kanyargós utcákhoz, ahol egy pillanatra sem lehet pihenni a mezőnyben, és szintén nagy lesz a sebesség, eyes oszlopban halad majd a sor. Végig gyors lesz az átlag, ami fárasztó, így jelentősen csökkenni fog az élboly létszáma a végére.

galeria68014-015

Indurain: Nagyon gyors kör, ami két részből áll. A városban, széles utak lesznek, sok kanyarral, majd következik az emelkedő, ami nem különösebben nehéz, a széles úton, ha valaki szökik, azonnal utol lehet érni. A második felében van több húzódás, ahol a végén lehet majd támadni, és következik a hosszú lejtő a városba. A lejtő szerintem nem olyan veszélyes, csak az első körökben kell vigyázni, amikor még együtt van a teljes mezőny, de amikor megkezdődik az igazi verseny, nem lesz gond sehol. Nem hinném, hogy együtt érkezik majd a mezőny, szinte lehetetlen. Nem ez a legkeményebb vb-pálya, de megvan a maga nehézsége. Egy kisebb élboly megjöhet sprintre, de a komplett peloton nem.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo