fbpx

Örülhet a Kathusa: a kokain mégsem úgy számít doppingnak…

Mondhatni remek napot zárt tagnap az orosz Kathusa Team, talán még Alexander Kristoff első idei győzelménél is fontosabb, hogy a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntést hozott a két doppingesetet követően.

Kristoff tegnap ennyivel verte Cavendisht a Tour of Qatar körversenyen

Kristoff tegnap ennyivel verte Cavendisht a Tour of Qatar körversenyen

A múlt héten hirdették ki Eduard Vorganov pozitív doppingtesztjét, aminek következményeként az UCI-szabályok értelmében meghatározott időre felfüggeszthetnék a teljes WorldTour istálló versenyengedélyét, ugyanis egy éven belül – Luca Paolini kokainfogyasztása után – ez volt a második doppingeset. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség tegnapi döntése azonban jó példa arra, hogy a paragrafusokat is lehet többféleképpen értelmezni…

Az UCI részéről ezúttal engedékenyek voltak: Paolini kokainfogyasztása nem a sportteljesítmény növelésének szándékával történt, hanem rekreációs céllal – szól a hivatalos indoklásban. A vonatkozó paragrafust pedig úgy értelmezték, hogy a 12 hónapon belüli két doppingeset úgy értendő, ha tiltott teljesítményfokozó szerekkel élnek versenyzők a csapatból. Ennek szellemében túl szigorú döntésnek ítélték meg a teljes Kathusa Team eltiltását, így Kristoffot láthatjuk versenyezni a tavaszi klasszikusokon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo