fbpx

Országos bajnokságokon és világkupákon a magyarok

Igen sűrű lesz a magyar hegyikerekesek mostani hétvégéje. Szombaton a Magyarszék SE rendezi a Four Cross szakág országos bajnokságát, a maratonisták az Intersport Duna Maratonon versenyeznek a bajnoki címekért, az olimpiai krosszosok és a triál képviselője Kanadában illetve Franciaországban állnak rajthoz.

Országos bajnokságokon és világkupákon a magyarok

Országos bajnokságokon és világkupákon a magyarok

A Four Cross ob szervezői 2011. július másodikán, elit férfi és női kategóriában hirdetnek bajnokot – a 17 évesek és idősebbek részére –, mellette lesz nyílt futam is, melyen bárki részt vehet. A tavalyi címvédők: Prájczer Péter (KTM – Erste Leasing) és Jakó Zsuzsanna (George KSE). Az időmérő futamokra Magyarszéken délután fél egytől, a selejtezőkre és döntőkre három órától kerül sor; a bajnokokat öttől hirdetik ki.

A maraton szakág országos bajnokságára a 12. Intersport Duna Maraton alkalmával kerül sor 2011. július 3-án a Pilisben, a rajtokat Visegrádon reggel tíztől lövik el.

A hazai olimpiai krossz válogatottat képviselve Benkó Barbara, Parti András és Juhász Zsolt a kanadai Mount Saint Anne-ban világkupán áll rajthoz, bízva az olimpiai kvalifikációhoz szükséges újabb világranglista-pontok megszerzésében.

Világkupán vesz részt a triál Európa-bajnokságon közelmúltban ötödik helyen végzett Hegedűs László is; a többszörös magyar bajnok a franciaországi Val d’Isére-ben veszi az akadályokat.

Forrás és fotó: Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség sajtóközlemény; www.mmtbszsz.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo