fbpx

Orosz öröm és üröm: proteam státusz a RusVelo csapatának, rossz hír a Katyusának

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a 2013-as licencek elbírálásakor egyöntetűen sújtotta az oroszokat, a világelső, Joaquim Rodriguez csapata, a Katyusa nem kapott WorldTour-státuszt, a RusVelo pedig első körben lemaradt a Pro Continental, azaz másodosztályú proteam besorolásról. A legfrissebb hírek szerint a RusVelo örülhet, a Katyusa helyzete viszont egyre reménytelenebb…

A RusVelo által beadott dokumentációt első körben az UCI licencbizottsága nem találta megfelelőnek, és nem adta meg a Pro Continental státuszt, az újabb elbírálás során azonban elfogadták a kiegészítéseket, így a RusVelo bekerült a 20 csapat közé, amelyek szabadkártyával meghívást nyerhetnek akár a legnevesebb WorldTour-eseményekre is.

A RusVelo edzőtáborban

Az UCI részéről a Katyusa WorldTour – azaz első osztályú – licencének meghosszabbítását egy hónapja végleg elutasították etikai okokra hivatkozva, azonban az oroszok Lausanne-ig mentek jogorvoslatért, fellebbeztek a Nemzetközi Sport Döntőbíróságnál. A CAS mára-holnapra ígért korábban döntést, egyelőre azonban végleges határozat helyett csak egy közleményt adtak ki:

A Katyusa prezentációján

„A Nemzetközi Sport Döntőbíróság visszautasítja a Katyusa menedzsmentjének kérelmét, hogy ideiglenesen regisztrált ProTour  csapat státuszba kerüljön 2013-ra. A CAS vizsgálja a Katyusa fellebbezését az UCI licenbizottságának december 18-ai döntése ellen, miszerint nem kaptak ProTour státuszt 2013-ra. Hamar sor kerül a meghallgatásra, hogy minél előbb végleges ítélet születhessen.”

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo