fbpx

Óriási szezonzáró bringás buli a Budai hegyekben!

Jövő hétvégén debütál a BikeJam Fesztivál Nagykovácsiban

Egyedülálló kerékpáros és zenei fesztiválnak ad otthont Nagykovácsi 2021. szeptember 24–26-án a Sztrilich Pál Cserkészparkban. A bringás faluban pódiumbeszélgetések, börze, izgalmas versenyek és igazi táborhangulat várják a tekerés és a jó zene szerelmeseit. Esténként fellép a Bohemian Betyars, az Ivan & the Parazol, a Mark & Jason (MÖRK) akusztikus formációja és az Amber Smith.

A látogatók nemcsak bringázhatnak egy jót, hanem belehallgathatnak érdekes élménybeszámolókba és beszélgetésekbe is a legújabb bringás trendekről és bikepacking praktikákról. A Kellys BikeTalk vendégei lesznek Bagoly Levi sepsiszentgyörgyi ultrakerékpáros, Köves Lajos (Kavics) fotós, bringás közösségszervező, valamint meghívott sztárvendégként Cseh László olimpikon és Fördős Zé gasztroblogger és -műsorvezető, akik már régóta a hazai kerékpárosok egyre növekvő táborát erősítik.

„A bringások általában kifejezetten jó fejek. Mindenkinek más a motivációja, de a végeredmény ugyanaz: a mozgás, a szabad levegő, a természetközeliség az életük részévé válik. Úgy tervezem, hogy a profi pályafutásom lezárultával mostantól még többet pattanok két kerékre. Menetszélben tekerni számomra maga a szabadság” – fogalmazott Cseh László úszólegenda.

A program része egy BikeJam börze is, több mint 15 kitelepülővel és több mint 50 különböző bringás márkával. Minden sátorban különböző aktivitások és játékok várják az érdeklődőket.

„A fesztiválprogramot úgy állítottuk össze, hogy a gyakorlott kerékpárosok és a kevésbé aktív bringások is találjanak kedvükre valót” – közölte Cortes Ádám, a fesztivál főszervezője, a Bikepacking Hungary alelnöke. „Bár bőven lesz alkalom arra is, hogy a résztvevők összemérjék az ügyességüket, ez a hétvége elsősorban nem a teljesítményről vagy a versenyzésről szól, hanem a barátokkal és a családdal eltöltött időről, a közös élményekről, a klassz társaságról, hangulatról és zenéről.”

Természetesen a sebesség szerelmesei sem maradnak programok nélkül! A GravelJam bringás futam például egy olyan, itthon egyedülálló bringás versenyformátum, amelyen nem az egész távon elért időt nézik a Budai hegység legmenőbb gravel útjait érintő útvonalon, hanem csak bizonyos útvonalrészek, pl. egy kemény emelkedő idejét. A Goldsprint versenyen bárki, bármennyiszer próbálkozhat. Az ún. görgős futamokon pedig két bicajos versenyez majd egymással szemben 500 méteren egy színpadon. A legjobbak a Bohemian Betyars előtt fognak megmérkőzni a döntőben.

A közösségépítő és hagyományteremtő céllal első alkalommal életre hívott bringás zenei fesztivál szeptember 24-e, péntektől látogatható. Aznap este tábortűz mellől jelentkezik be a népszerű Kontra bringás podcast, amelyben élőben kapják mikrofonvégre a Hungarian Divide kerékpáros kalandtúra dobogósait.

A szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak az év legmenőbb bringás hétvégéjére!

A fesztivál programja itt,  az eseménye itt, a GravelJam eseménye pedig itt érhető el.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo