fbpx

Nyakunkon a Bakony legnagyobb bringás fesztiválja

Színes versenyhétvége elé nézünk a hónap végén, május 31-én és június 1-jén az eplényi síparadicsomban rendezik meg az Eplény Bike Festet. Javában zajlik már az nevezés a Bakony legnagyobb bringás fesztiváljára.

Az eddig leadott közel 300 nevezés alapján komoly mezőnyre számíthatunk mind a maratonon, mind a cross country kupafutamon és az országúti túrán egyaránt.

A Nyugat Maraton nyomvonala a Bakony keleti részén kalauzol végig, némi útvonalszervezést követően a környék hatóságaival történt számos egyeztetés után mostanra véglegesedett. A távok és szintkülönbségek így alakulnak: 73 km / 1500 méter a hosszútávon, 61 km / 1100 méter a középtávon és 45 km / 760 méter a rövidtávon. Előnevezni még május 23-ig lehet a www.x-trame.hu oldalon.

A Bikemag Eplény Kupa olimpia cross verseny idén a harmadik lesz a magyar kupafutamok sorában. Az idei évben jelentősen módosult a pálya vonalvezetése. A rajtterület arrébb került, a pálya pedig a tavalyról ismert cél előtti szerpentinen indul, majd a sípályán érkezik vissza. További jó hír, hogy az új nyomvonalon a pálya már nem csak a klasszikus “egy felfelé, egy lefelé” ritmusban halad és a vendégmarasztaló saras rész sorsa is megoldódni látszik. Itt május 26-ig van lehetőség előnevezésre.

fotó: Renato Da Silva

fotó: Renato Da Silva

A szombati napon rendezendő BikeSafe BRM országúti túra 55 vagy 85 kilométeres távon kalauzol végig a környék településein.

A hétvége egyik kiemelendő lehetősége a kerékpárteszt, ahol 5 márka 30 kerékpárját próbálhatják ki az érdeklődök. Nagyon jó lehetőség ez a kerékpárválasztás előtt állóknak, mivel ezt egy rövid regisztráció után teljesen ingyenesen megtehetik. Erre a regisztráció hamarosan indul.

fotó: Ivan Štefulj

fotó: Ivan Štefulj

A családdal érkezők számára is több érdekes programmal szolgálnak, így a gyerekek figyelmét is szinte egész napra le lehet kötni, hogy nap végére a kellemes fáradság érzetével térjenek nyugovóra.

Az Eplény Bike Fest programjairól olvasni és azokra jelentkezni a honlapján lehet.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo