fbpx

Novemberben kezdődik a hazai cyclo-cross szezon

A Magyar Kerékpáros Szövetség közleményéből a héten megtudhattuk, hogy már zajlanak a 2020/2021-es cyclo-cross szezon előkészületei, ami várhatón novemberben kezdődik és lesz pár változás az eddigiekhez képest, pl ingyenes lesz nevezés.

A hazai cyclo-cross életet is kiemelt figyelemmel kíséri magazinunk, a magyar versenyekről és szakággal kapcsolatos történésekről is rendszeresen beszámolunk. Így mi is izgatottan vártuk, hogy a nagy tavaszi-nyári csönd után mi várható, mikor kezdődik a szezon vagy lesz-e egyáltalán szezon ebben a járvány sújtotta évben, hiszen tavaly ilyenkor már javában készültünk a Magyar Kupa első futamára.

Bár publicitást nem kapott, nyár elején a szakág élére Dér Zsolt (az országúti szakág kapitánya) került, ami sejtetni engedte, hogy valami történik a háttérben. Aztán sokáig semmi információ nem érkezett, a közösségi médiában már sokan türelmetlenül várták, hogy legyen valamilyen infó a hazai versenysorozatról, mert már nyakunkon a szezon és mindenki szeret előre tervezni, nem a versenyek előtt egy-két héttel szeretnék megtudni a versenyek időpontját.

Végül a szakági tanáccsal való egyeztetés után ezen a héten megjelent egy közlemény a szövetség részéről, melyből kiderül, hogy

-a 2020/2021-es szezon november elejétől február végéig fog tartani,

-8 Magyar Kupafutam + 1 OB megrendezésére fognak kiírni pályázatot (az időpontok és a pályázat szeptember végéig elérhető lesz a szövetség honlapján),

-minden indulónak kötelező lesz licenccel rendelkeznie (kategóriától függően, hogy versenyzői vagy szabadidős),

-ingyenes lesz a nevezés a versenyekre.

Az utolsó pont több kérdést vet fel, többen nehezményezik, hogy a nem túl sok pénzből gazdálkodó szövetségnek biztos, hogy a legjobb döntése-e az, hogy a master és hobbi kerékpárosokat támogatja, és a szervezők sem feltétlenül lesznek érdekeltek abban, hogy a részvevők igényeit kielégítsék (mert nem tőlük érkezik a bevétel), ezenfelül a versenyzők számára sem lesz érték a részvétel. Bár érdemes hozzátenni, hogy még nem írták ki a pályázatot és nem kizárt, hogy a fenti problémákra is lesz megoldás benne.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo