fbpx

Nibali furcsa szerepben kezdte felkészülését a Tourra

3. szakaszánál tart a kiemelt kategóriás Dubai Tour, ahol a szemfülesek észrevehették, hogy a Tour de France címvédője, Vincenzo Nibali fontos segítői szerepben tündököl.

Nem csak a fatbike nyergében tűnt fel az Astana Team sztárversenyzője a sivatagi homokban, hanem eddig mindhárom szakaszon elöl láthattuk az utolsó kilométereken, Guardinit és a csapatot segítve. A Cápa megmutatja, hogy a kerékpársportban a legnagyobbak is dolgoznak bizonyos versenyeken a kevésbé sikeres társakért. Mellesleg saját érdekében is jól jön egy Nibali kaliberű versenyzőnek, ha a többiek érzik, hogy adott esetben ő is elvégzi értük a munkát, ezek után szívesebben köpik majd ki a tüdejüket a Pireneusokban a Cápát segítve.

Nibali egy Specialized Fatboy nyergében

Nibali egy Specialized Fatboy nyergében

A szezon eleji versenyek a teljesítménymérés szempontjából is fontosak, szinte minden bringán – Nibalién is – ott a wattmérő, ilyenkor fontos adatokat gyűjtenek a versenyzők pillanatnyi formája alapján, melyeket felhasználnak a későbbi edzések tervezéséhez. A profi szinten már ilyenkor tudnak valós maximális teljesítményadatokat kapni, a 3. szakasz végén láthattuk például, hogy a győztes John Degenkolb fullgázon nyomta a célvonalig, minden erejét kiadva, leesve a végén a bringáról. Az így kapott file rendkívül értékes a felkészítő szakemberek számára…

Visszatérve a Cápára, fontos felkészülési állomás számára a Dubai Tour és a Katari Körverseny is, ezek után Olaszországban versenyez majd, ahol a Tirreno –Adriatico WorldTour körversenyen akár már eredményre is számíthatunk tőle. Két egynaposon, a Monte Paschi Strade Bianci-n és a Classicissimán, a Milano-Sanremo-n i ndul majd. A tifosik bánatára a Giro d’Italia-t ismét kihagyja, de ott lesz az ardenneki klasszikusokon, az Amstel Gold Race-en, a Fleche Wallonne-on és a Liege-Bastogne-Liege-en, valamint a tervek szerint a Criterium Dauphine-en melegít a Tour de France-ra.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo