fbpx

Nem akármilyen cross-vb-t teljesített Fetter Erik!

Bukás-bukás hátán, a szakág igazán extrém arcát láthattuk ma Luxemburgban a cyclocross világbajnokság junior futamán…

kutyahideg2A reggeli ónos eső után lefagyott, rengeteg rézsűs részt tartalmazó pályán nem volt egyszerű nyeregben maradni, nem kell túl nagy bátorság kijelenteni, hogy a teljes mezőnyből senki nem úszta meg kisebb esés, elcsúszás nélkül. Már a rajtegyenesben és a terepre érve is voltak bukások, utóbbiból egész jól jött ki a magyar induló, Fetter Erik, aki a szétzilált mezőny közepén tudta folytatni a körözést.

Az élen egy ideig a francia versenyző haladt, de a múlt heti vk-fordulót nyerő brit Thomas Pidcock felért rá és hamar meg is lépett. Pidcock tulajdonképpen a legügyesebben mozgott a mezőnyben és a leggyorsabban is futott a csúszós talajon – utóbbira is szükség volt a győzelemhez. Sikere megfelelt a papírformának, de az már kevésbé, hogy végül hármas brit siker született. Ehhez kellett az is, hogy a francia elszakítsa, majd elveszítse cipőjét…

kutyahideg3

Pidcock sem teljesítette hibátlanul a futamot, de talán a legkevesebbet rontott, és egy megnyugtató előny birtokában ő már tudott biztonságosabban kerékpározni, mint a többiek. Fetter Eriket a közvetítés során nem láthattuk, de minimális cyclocross-tapasztalat birtokában nagyon jó teljesítményt kellett nyújtania ahhoz, hogy a 70 fős mezőny sűrűjében, a 29. helyen végezzen 5:13 perc hátránnyal. Cser Gábor szövetségi kapitánytól megtudtuk, hogy az utolsó előtti körben bukás után beszorult lánc miatt kb. egy percet veszített, akár még szebb lehetett volna az eredmény.

Holnap az elit felnőtt futamban Búr Zsolt indul magyar részről, ezen a pályán – ahol sokkal nagyobb időkülönbségek várhatók, mint múlt héten Hollandiában – nagyon szép eredmény lenne tőle, ha körön belül fejezné be a versenyt a legjobbakkal. Az UCI YouTube csatornáján élőben követhető az esemény.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo