fbpx

Ne maradj le az első Rudy Project csúcsmodellekről!

A Rudy Project Racemaster az olasz cég legfrissebb csúcsmodellje, természetesen MIPS technológiával és a megszokott sportos designnal októberben érkezik!

_DSC3670_resize

A harminc éves olasz gyártó is koveti a meglehetősen zárt aero sisakok trendjét, amit az aero sisakok új generációját képviselő BOOST 01 modell fémjelez, mely kompakt, könnyű, lenyűgöző légellenállási tényezőkkel rendelkezik és még az oldalszélben a nyakra ható erőket is csökkenti. De most nem róla lesz szó…

racemaster_graphite_red_k_resize

A Racemaster egy kiváló országúti/triatlon sisak, esetében alapvetően maradtak a jól kiforrott, sok, nagy szellőzőnyílásokkal tervezett koncepciónál. 17 légrés található rajta és a kétrétegű védelem ellenére is versenyképes a tömege: 270 gramm. A Racemaster így modern, sportos bukó, melyen az apró részleteket nézve is látszik az igényesség és a minőség.
mips_technology_logoval

Nem csak az MIPS technológiában merül ki az innováció, de a biztonság szempontjából ez a fejlesztés az egyik legfontosabb. Az MIPS héjszerkezet már jóval korszerűbb, mint az „egyszerű” InMold technológia, amikor összeolvasztják a külső műanyag héjat az EPS habréteggel. Itt a két réteg el tud forogni egymáshoz képest, csökkentve a fejre ható erőt.

Hexocrush

A Racemasternél ráadásul maga a habréteg sem a megszokott EPS anyag, a sisakot a fejlett HexoCrush-technológia teszi kiemelkedően biztonságossá, melynek lelke a két különböző sűrűségű habból felépített habréteg. A hexagonális csúcsos struktúra segít hatékonyan elnyelni az ütésekből eredő erőt. A HexoCrush-technológiával készült sisak könnyű és garantáltan kisebb G-erő hatás éri fejünket benne, mint bármely más modellben!

_DSC4008_resize

A két védelmi réteget úgy kell elképzelni, mint az üres tojástartókat egymásra helyezve, amikor a csúcspontokon érintkeznek egymással. Amikor ütés éri a fejvédőt, ezek elmozdulnak, elfordulnak egymáshoz képest, így sokkal nagyobb erőt képesek elnyelni, mint egy homogén EPS anyag. Mindezt a legfejlettebb RSR9-es fejméret állító rendszerrel kombinálják, hogy a védőrétegek pontosan úgy illeszkedjenek a fejünkre, ahogy kell.

racemaster_garage

Következzenek az apróságok, mint amilyen az új „garage” névre hallgató szemüveg-tartó „fiók”. Ismerős az a helyzet, amikor a szemüveged leveszed – menetközben vagy épp mert beléptél egy helyiségbe – és a mezed nyakára akasztva vagy épp a sisak szellőzőnyílásaiba dugdosva próbálsz helyet keresni neki? Nos, a kis gumírozott háló nem engedi kicsúszni a szemüveget, ugyanakkor megakadályozza, hogy a fejedhez érjenek a szárak. A szemüvegszára nem szúrja a fejünk, és a sisak szellőzését sem rontja a garázs.

Szintén fontos megemlíteni az egy éves ingyenes ICEDOT regisztrációt. Kapsz egy kódot az ICEDOT sürgősségi azonosító- és bejelentőrendszerhez, aminek segítségével a kiérkező mentősök könnyebben tudnak ellátni, ha nem vagy eszméletednél. Felszerelhető a sisak hátsó részére az ICEDOT szenzor is, ami a gravitációs szenzornak köszönhetően automatikusan riasztást küld, ha akkorát esel, hogy segítségre szorulsz. De ezt külön kell megvásárolni.

racemaster_ventillation

A Racemaster sisakok MIPS és nem MIPS változatban is készülnek majd. Az MIPS kivitelből fekete és fehér szín lesz elérhető, a többi modell kiegészül a yellow fluo, és titanium red színnel is, illetve a 2017-re felálló Bahrain Merida profi országúti csapat is Rudy Project sisakot fog használni, arany színű „Team” kivitel is. A Racemaster 59 900 Forinttól lesz elérhető október végétől – MIPS-technológiával 79 900 Ft!

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐI:

méretek: S-M (54-58 cm), L (59-61 cm)

súlyok: S-M 270 gramm, L 300 gramm

szabványok: CE 89/686 EEC, EN 1078, CPSC 12.03, AS/NZS 2063

szellőzőnyílások: 17

– HexoCrush-technológia

– dupla InMold-technológia

– Impact Protection Grid

– RSR9 racsnis tarkórögzítés

– normál szivacsozás tartozéka

– bogárhálós szivacsozás tartozéka

– napellenző tartozéka

– egyéves ingyenes ICEDOT regisztrációs kód tartozéka

– elérhető MIPS-technológiával is

– fényvisszaverős pántok

– szemüvegtartó garázs

– 1 év garanciával

KIEGÉSZÍTŐK:

A Racemasterhez is külön megvásárolható lesz a normál- (C0 00 03 69) és a bogárhálós (C0 00 03 68) szivacsozás, valamint a napellenző (fehér-AC 40 00 44, fekete-AC 40 00 45, szürke-AC 40 00 46) is.

További információk: http://webshop.rudyproject.hu/?id=dd5308b15c714c319042b9653570f667&p=statikus&name=racemaster

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo