fbpx

Mountain bike maraton és XCO futam a hétvégén Várgesztesen

Május 11-én, szombaton a Várgesztesi Villaparkban a Vértes Maratonnal veszi kezdetét a Mountainbike Challenge harmadik évadja, amely idén 7 eseménnyel igyekszik a bringások kedvében járni.

A maraton pályája a korábbiakhoz képest módosult, amely a hosszútávosokat fogja érinteni, akik így a letekerésre váró kilométerekből és a rájuk váró szintkülönbségből is többet kapnak. A rövidtáv, amely a gyerekekre és családi futam résztvevőire vár 13 km, a középtáv, az eddigieknek megfelelően 23 km, míg a hosszú táv 57 km-esre nőtt, amelyhez 1300 méter szint jár majd. A középtáv körét a hosszútávosok is megteszik, majd ezután kezdik meg a 34 km-es második kört.

vertes maraton rajt

A szervezők mindent megtettek, hogy egy igazi bringás fiesztát hozzanak össze, hiszen a maraton másnapján, vasárnap a Cross Country Challenge harmadik futama – amely ranglista futam! -, vár az olimpiai szám kedvelőire vagy az abba belekóstolni vágyókra. Az XCO pálya hossza 4,9 km, amely 150 méter szintemelkedéssel szolgál körönként. Az amatőröknek szánt könnyített kör 3,7 km és nem tartalmaz megoldhatatlan akadályokat, hiszen széles dózer utakon halad a nyomvonal. A pálya a Villapark területén és a mellette fekvő helyen kerül kijelölésre. Mivel ranglista versenyről van szó a licenccel rendelkezők a versenyengedélyüket hozzák magukkal, valamint az idei MK futamok valamelyikén már rajhoz állók a rajtszámaikat se felejtsék otthon.

vertes naraton blazso marton

Minden induló értékes rajtcsomagra számíthat és a verseny végén kedvére fogyaszthat az ebédre szánt bablevesből, sütiből-tortából, üdítőből, valamint minden rajtszámmal rendelkező bringás ingyen veheti igénybe az élményfürdő és a szauna szolgáltatásait. Emellett a III. Villapark Vértes Maraton indulói között 300 ezer Ft értékű nyeremény is kisorsolásra kerül. Díjazásra összesen huszonkilenc(!) kategóriában kerül sor, ahol a hosszútávú maraton abszolút első hat helyezettje pénzdíjazásban is részesül majd.

vertes maraton dosa eszter

A versenyek helyszínéül szolgáló Várgesztesi Villapark kiváló infrastruktúrával és akciós szállásajánlatokkal várja a hétvégére érkező kerekeseket, hiszen kevés jobb alkalom adódik egy versenyekkel fűszerezett, kellemes környezetben eltöltött, két napos bringás találkozóra.

A nevezésre a maraton esetében a hegyibringa.hu oldalon, míg az XCO futamra a verseny honlapján leírt módon, az info@tktk.hu címen keresztül van lehetőség. A versenyekkel és a szálláslehetőséggel kapcsolatban minden tudnivaló megtalálható a www.tktk.hu weboldalon.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo