fbpx

Mit rejt a Tour de France frissítőzsákja? – videó

Legutóbbi táplálkozással foglalkozó írásunk alkalmával tettünk arra egy utalást, hogy manapság a profi kerékpárosok táplálkozása az űrtechnológia szintjén áll, ám a GCN betekintésének köszönhetően úgy érezhetjük, hogy az űr nincs is olyan nagyon messze, mint azt gondolnánk…

musette_2013_9

Bár kenyéren és vízen nem lehet, de a kulisszák mögé való betekintés alapján bátran elmondhatjuk, hogy különösebb hókuszpókuszt nem rejt a frissítőzsák. Különféle – boltban is megvásárolható – gyümölcssűrítményeket, energiazseléket, proteinen vagy szénhidrátban gazdag szeleteket vesznek fel a versenyzők. Helyet kapnak a hagyományosabb táplálékforrások is, mint a különböző sütemények és a banán. Talán a RadioShack tarisznyájában Jens Voigt szusija az, ami egy kicsit feszegeti a határokat…

A rizs alapú sütik egyébként kedvelt szénhidrátforrások a szakaszok első felében, gondoljunk bele, hogy három hétig tudná-e tolerálni a szervezet a szintetikus géleket. Ízlések és szokások egyébként különbözőek, de nagyjából azt az elvet követi mindenki, hogy a szakasz elején a természetes táplálékokat fogyasztja, s közeledve a hajrához kerülnek előtérbe a zselék és sűrítmények, az utolsó gyorsítók. Kivételt képez ez alól a videóban is szereplő Coca Cola, amit minden igazi kerékpáros szívesen vesz magához az utolsó órában, ami egyszerre koffein és cukorbomba.

Nem hiányozhatnak az ásványi sókat pótló izotóniás italok, bár időjárástól függően sokszor kombinálják a versenyzők a vizes kulacsot a szeres kulaccsal, kánikulában szükség van a sima vízre is, valamint a zseléket is tiszta vízzel esik jól leöblíteni.

100. Tour de France: Kikre érdemes figyelni? – a 22 csapat és az esélyesek bemutatása

A 100. Tour de France itinere: a szakaszok részletesen, hegyek, esélyek

A 100. Tour de France – számok, trikók, díjak, statisztikák, érdekességek

Tour de France híreink idén külön rovatban jelennek meg, amely a főoldalról a menüsorból és a jobb oldali képváltóból is elérhető!

.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo