fbpx

Megkezdődött a BIKE BRNO kerékpár-kiállítás!

Tegnap kezdődött a négy napig tartó Sport Life kiállítás, benne a Bike Brno kerékpár kiállítás és nemzetközi vásár a csehországi Brnóban, mely évről évre seregszemléje a közép-európai újdonságoknak és a nemzetközi trendeknek. A kiállítás első napján is rengeteg újdonságot láttunk, pedig csak a standok kevesebb mint felét tudtuk megnézni. Első körben néhány különlegességet mutatunk Nektek, hogy kedvet csináljunk egy hétvégi cseh kiruccanáshoz.

Elsőnek a Bike Brno Prestige díjazottjait néztük meg, akik közül kiemelendők a helyi márkák kuriózumai, például a nyitóképen Géza által fotózott Pell’s országúti Campa Recorddal, ami a legjobb cseh termék díját vitte el.

brno_1

A csarnokban továbbhaladva találkoztunk egy úrral, aki 19. századi cseh katonai egyenruhában gyorsított egy fa futóbiciklin a standok között ismeretlen okból.

brno_2

Követtük őt, és belefutottunk egy félig új cseh márkába a Rozzóba, akik nem kis meglepetést nyomtak extra különleges megoldásaikkal, például a képen látható karbon láncvillával „softtailkedő” Rhinóval. Mint kiderült a Pell’s gépére kísértetiesen hasonlító megoldás oka, hogy a márka alapítója korábban az egyik vezető cseh márka tervezőmérnöke volt, aki különválásakor magával vitte saját szabadalmát.

brno_3

Érdemes itt hosszabban elidőzni, mivel láthatunk egyedi titánlapos softtail megoldású másik softtail gépet, (most még nem mutatjuk, nem lőjük le a poént a kiutazóknak… A Fondriest cseh forgalmazójánál a márka teljes palettáját megtekinthetitek, miközben csinos hölgyek ingyen sörrel oltják a megfáradt kiállításnézegető szomját.

brno_4

Aki csak most kapott kedvet a kiállításhoz, az nem maradt még le semmiről, hiszen vasárnapig nyitva állnak a kapuk az újdonságra éhes bringások előtt. A kerékpáros szekció a V, F, és P nagycsarnokokban található, emellett elektromos kerékpár tesztpálya és triálbemutató is látható a kiállítás keretein belül, összesen több mint 20.000 négyzetméteren… Aki nem csak a cseh márkákra kíváncsi, annak itt van szinte az összes nagyobb nemzetközi márka és gyártó széles palettával, országúti, XC és extrém vonalon egyaránt.

Brno kb. 320 km Budapesttől végig autópályán, a kiállítási belépők árait pedig itt láthatod (a cseh koronát szorozd tízzel a forint árhoz)

http://www.bvv.cz/i2000/Akce/b-bike.nsf/WWWAllPDocsID/IEXP-7WM9BV?OpenDocument&NAV=1

Mi pedig most vissza is megyünk a további csarnokokhoz…

További információk:
http://www.bvv.cz/bikebrno-gb
http://www.bdexpo.hu/sport-life/index.html

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo