fbpx

Mavic 2017 – Kerékpáros Haute Couture a Eurobike-on!

Idén az Eurobike legtöbb jövő évi újdonságot prezentáló gyártója valószínűleg a Mavic volt. A legendás francia gyártó megújította kínálatának nagyjából a hetven százalékát 2017-re. Olcsóbb ugyan nem lett, hiszen prémium termékekről beszélünk, de lecserélték szinte a teljes kerékpáros ruhatárat tetőtől talpig!

97259_936085

Mavic MTB-lábbelik

Kő-kövön nem marad 2017-ben, legalábbis ami a cipőpalettát illeti! Számtalan új modell jön, de aggodalomra semmi ok, az új portéka konzekvensen követi a 2015-ben meghatározott marketing stratégiát és alkalmazza a bevezetett csoportneveket, sőt!

HT2A3782A korábbi, jól bevált recept a következő: Veszünk egy már bejáratott és bevált modellnevet – ami már bizonyított más – esetünkben a kerék – piacon, gyakorlatilag már önálló branddé vált, és alapíts a nevére egy komplett ruházati kollekciót!

HT2A3766Megjelenik a DeeMax cipőcsalád – rögtön két új, brutális taggal, és a legújabb hölgyeknek szánt Sequence XC ás Échappée túra-kollekció is képviselteti magát a friss felhozatalban! A francia mérnökök búcsút intettek a racsnis csatoknak és helyettük a trendi Mavic Ergo Dial – tárcsás megoldást használják előszeretettel, ami sikerrel vizsgázott az idén az olimpián és a klasszikus országúti versenyeken egyaránt. Nem kis mértékben frissítették a színeket is, a legtöbb modell elérhető lesz piros és bordó színkombinációkban is.

CrossmaxSLUltimateShoeA csúcsok csúcsa, a tavaly a Furyt váltó CrossMax SL Ultimate változatlan marad, de az őt közvetlen követő, Cross Country versenyzőknek szánt CrossMax Pro már jelentős változásokon megy keresztül. 393178Elhagyja a racsnis csatot és a két tépőzárat, helyette – akárcsak a csúcsmodell – két Mavic Ergo Dial tárcsával szabályozhatjuk a damilos felsőrész illeszkedését. A karbon talp merevebb lesz és a teljes konstrukció mindössze 370 grammot nyom, ami éppen 30 grammal nehezebb az SL Ultimate-nél – cserébe viszont grammonként több mint 3 euróval marad több pénzünk!
391342 (2)                                                                                                        393178 (2)

A 350 grammos Crossmax Elite is lecseréli a rüsztnél a racsnis csatot Ergo Dial tekerentyűre – ami az Endofit nyelvvel puha és precíz illeszkedést biztosít – viszont megtartja a jól bevált Ergo Strap tépőzárakat.

393198Négy színben és kényelmes OrthoLite 3D-s talpbetéttel érkezik, akárcsak a felsőbb kategóriás modellek, a Contagrip talpmintázat pedig biztos fogást biztosít bármilyen talajon, ha le kell szállni a nyeregből.392103 (2)  391344 (1) 393198 (2)

Üvegszálas talpszerkezetét és profi, hegyvidékeken bizonyított járótalpát tekintve kifejezetten jó választás lehet akár hobbi szintű MTB versenyzésre, maratonokra, edzésre, de akár ciklokrosszra is!

Csatok, tekerentyű, vagy akár tépőzár – sokak szerint a fűző biztosítja továbbra is legjobb illeszkedést, a régi, jól bevált megoldás ráadásul épp a reneszánszát éli! 393210Ezt persze a francia mérnökök sem hagyhatták figyelmen kívül, így jövőre a belépő, 325 grammos Crossmax már gyorsfűző rendszerrel érkezik, ami az üvegszálas talpszerkezettel, a Contagrip járótalppal és az Ortolite talpbetéttel tökéletes kombinációnak ígérkezik fanatikus montisok számára, kiemelkedő ár-érték arányáról már nem is beszélve!

393199    392105 (1)                                   

Sequence XC Elite néven lesz kapható a CrossMax Elite kecsesebb, női lábra tervezett változata – 295 grammos súlyban.

391343Az All-Mountain/Enduro vonalon érintetlen marad a méltán népszerű Crossmax XL Pro, de bejön mellé két brutális DeeMax modell, az extra bokavédelemmel is ellátott DeeMax Pro (475 gramm) – amit már több versenyen is láthattunk Fabien Barel lábán – és a DeeMax Elite (445 gramm), ami gyakorlatilag a korábbi Alpine XL-t váltja!391346 (1) Mindkét modell a vadiúj Energy Grip AM talpszerkezetet használja, ami egy integrált EVA betétet alkalmaz az All-Mountain felhasználásra jellemző – lábat érő – megnövekedett rázkódás és sokkhatás kompenzálására. Míg az Pro modell hagyományos fűzőrendszert alkalmaz, amit széles tépőzár fog le, a DeeMax Elite a CrossMax XL Pronál jól bevált gyorsfűzős rendszert használja, ám a racsnis csat helyett ugyanazt a tépőzárat találjuk, mint a DeeMax Pronál.

393187 (2) 393189 (1)393192 (1)392108 (1)

A trail/túra szegmensben férfi fronton új darab a 415 grammos XA Elite strapabíró Contagrip járótalppal és Ortholite talpbetéttel, míg ugyanennek a női változata Échappée Trail Elite Women néven lesz kapható 360 grammos súlyban, mindkettő igen kedvező áron!

Mavic országúti cipő paletta

97265_320111Akárcsak a hegyikerékpáros vonalat, az országúti sorozatot is teljesen átdolgozták a franciák. Jószerivel az egész kollekciót a futurisztikus, mégis letisztult dizájn jellemzi, itt is urakodová válik a az Ergo Dial tárcsás felsőrész-rögzítés és a kényelmes Endofit nyelv-rendszer.

CosmicUltimateShoeAz aero CXR Ultimate a múlté, a csúcson már Cosmic Ultimate áll, ami olyan jól sikerült, hogy a következő évben is változatlan marad. Rögtön őt követi egyik nagy kedvencünk, amit idén csak a Mavic által támogatott pro versenyzők lábán csodálhattunk, a 240 grammos Cosmic Pro Limited, amit mi feltűnő sárga színe miatt Banánnak becézgettünk.397843 A Cosmic Pro Limited – akárcsak a Cosmic Ultimate – két Ergo Fit tárcsával illeszkedik a lábra és hihetetlenül merev, full karbon SLR talprendszerrel készül.

391341A Cosmic Pro 280 gramm lesz, technológiájában leköveti a felsőbb kategóriás modelleket. Karbon talpa vékonyabb – 7 milliméter lett – ennek ellenére mit sem veszített merevségéből. A felsőrész 2 tárcsával záródik és gyönyörűen letisztult dizájn jellemzi. Természetesen itt is megtaláljuk a puha és kényelmes Endofit nyelvrendszert, ami segíti a felsőrész pontos illeszkedését, miközben biztosítja a lábfej szabad véráramlását. Akárcsak a magasabb árfekvésű modellek, a Cosmic Pro is OrtholiteErgo Fit 3d talpbetéttel kerül forgalomba.

393173A Cosmic Elite kiváló választás lehet a lelkes hobbistáknak. Könnyű, 270 grammos darab, aminek a felsőrésze egy Ergo Fit tekerentyűvel és két Ergo Strap tépőzárral illeszkedik a lábfejre. A talp könnyű és merev karbon-üvegszál hibrid, ami épp elég kényelmes akár egész napos aszfalttúrákhoz is! Nem véletlen, hogy éppen ezt a modellt választotta a francia gyártó ikonikus Haute Route hegyi országúti programjához, amihez egy külön kollekciót állítottak össze, egyedi dizájnnal – Ksyrium Haute Route néven!

393175Szintén a Cosmic Elite az alapja a női országúti csúcsmodellnek, a  Sequence Elite Women-nek is!

392076Új dizájnnal jön ki az Aksium Elite is. A könnyű és merev talp szerkezete üvegszálas, a felsőrész pedig klasszikus fűzőrendszerrel készül, amit a rüsztnél az Ergo Ratchet racsnis csat biztosít.  394751Kecsesebb, női változata Echappée Elite Women néven lesz kapható, kifejezetten csajos színekben.

393167A klasszikusokat idézi az új Aksium, hiszen felsőrésze abszolút letisztult, látszólag nélkülöz minden űrtechnológiát és – az épp reneszánszát élő – szimpla fűzővel illeszkedik a lábfejre. Üvegszálas talpszerkezettel készül és nagyon könnyű – 240 gramm – lesz. Egyszerű, mégis elegáns darab, határozottan kedvező árfekvésben. 392081Természetesen készül belőle női változat is, ami Echappée Women néven lesz kerül forgalomba.

Sisak-trend 2017

HT2A3753Sisak fronton is jelentős újításokat tapasztaltunk, mind a hegyi, mind pedig az országúti szekcióban, azon túl, hogy 2017-re – a Mavictől eddig szokatlan módon – kiszínesedtek a sisakok!

Az egyik legfontosabb a Live Fit SL betét bevezetése. Ez gyakorlatilag egy vékony, „emlékező” EVA habréteg, amit közvetlenül a sisak belső felülete és a homlok szivacsozása közé integrálnak. Így a sisak még pontosabban és még kényelmesebben illeszkedik a fejre, valamint extra védelmet nyújt egy esetleges frontális bukásnál. Az EVA alapanyagot egyébként már régóta használják a cipőgyártásban, ebből a habosított alapanyagból készül a sportcipők rezgéselnyelésért felelős talprétege.

392646A hegyibringások örömére új modell a silddel is ellátott Crossmax SL Pro, ami mélyen lenyúló tarkóvédelmet biztosít viselőjének és már alkalmazza a Live Fit SL technológiát is! 245 grammos súlya igen kedvezőnek számít, nem is beszélve arról, hogy javítottak a sisak ergonómiáján is. Természetesen készül belőle női változat is – Sequence XC Pro néven lesz kapható kereskedelmi forgalomban, csinos csajos dizájnnal.

Országúton is új színek és formák uralkodnak majd és persze itt is megjelenik a Live Fit SL rendszer!

HT2A4735Az aero-szegmensben marad egyeduralkodó a CXR Ultimate, ahogy változatlan marad a csúcson a jól bevált Cosmic Ultimate is, ami végre elérhető lesz fehér/fekete színkombinációban is!

392426Új modell a 230 grammos Cosmic Pro, ami 20 grammal nehezebb az Ultimate-nél, de formája kicsit kecsesebb és futurisztikusabb lett a korábbiaknál. Sequence Pro néven lesz elérhető női változatban.

394789Az új Ksyrium Pro már 245 grammot nyom, valójában ez a Crossmax SL Pro alapját szolgáltató sisak, de itt már az országúton teljesen felesleges sild nélkül, megnövelt tarkóvédelemmel és a homlok-, illetve a halántéki szekció is erőteljesebb, mint a Cosmic Pro-nál.

HT2A4736

A MAVIC termékeket keresd a hazai forgalmazó honlapján: www.mavic.hu

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo