fbpx

Mától újra játékban a WorldTour sztárjai

A Tour de France után nem sokat pihent a profi kerékpáros mezőny, ma két fronton folytatódik a WorldTour sorozat, a baszkföldi San Sebastian Spanyolország legfontosabb egynapos klasszikusának ad otthont, és július 27-étől augusztus 3-áig tart a Lengyel Körverseny.

A San Sebastian-i versenyt már csak a tájak miatt is érdemes nézni

A San Sebastian-i versenyt már csak a tájak miatt is érdemes nézni

A Tour sztárjai közül a legtöbben a Clasica de San Sebastian viadalon indulnak, ott lesz többek között Nairo Quintana, Alberto Contador, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Jakob Fuglsang vagy Roman Kreuziger is. Mellettük hosszú idő után láthatjuk versenyezni a firenzei világbajnokságra készülő Giro-győztes Vincenzo Nibalit (Asztana), de a vb-címvédő Philippe Gilbert (BMC) is ott lesz.

A Clasica San Sebastian szintrajza

A Clasica San Sebastian szintrajza

A Sky csapatából a Tour de France győztese, Chris Froome hiányzik, a sárga trikós tegnap lazításképpen egy belgiumi post-Tour kritériumversenyen gálázott győzelemmel a szintén dobogós Joaquim Rodriguez (Katyusa) és a francia körverseny legjobb sprintere, Marcel Kittel (Argos-Shimano) előtt.

A Lengyel Körverseny plakátja

A Lengyel Körverseny plakátja

A brit superteam első embere Spanyolországban így Richie Porte lesz, a Sky inkább a Lengyel Körversenyre koncentrál, ahol a Giro d’Italia-n kipróbált Wiggins-Uran-Henao sor indul. A két verseny viszonylatában érdekesség, hogy a korábban Lengyelországban egymásnak feszülő Moreno Moser (Cannondale) és Michal Kwiatkowski (OPQS) most Spanyolországban mérkőzhet, akár dobogós reményekkel.

Lengyelországban sárga oroszlán helyett egy Gyilkos Lódarázs a kabalaállat (na jó, inkább méhecske)

Lengyelországban sárga oroszlán helyett egy Gyilkos Lódarázs a kabalaállat (na jó, inkább méhecske)

A 232 kilométeres San Sebastian-i viadal, ahol a táv utolsó harmadában, a befutó előtt több kemény emelkedő szerepel, a szökevényeknek és a jól hajrázó hegyimenőknek is kedvez, izgalmas versenyt ígérve. Bár a lengyel körversenyen az első két, rendhagyó olaszországi etap kivételével igazán nagy hegyek nem szerepelnek az itinerben, de a többi szakasz is általában sok rövidebb meredek mászással megtűzdelve izgalmas csatákat vetít előre.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo