fbpx

Mark Cavendish újra szárnyal, 5. győzelménél tart.

Mark Cavendish, WorldTour, országúti kerékpársport, sprinterTavaly már többen leírták és San Luis-ban is csak a végén jött össze a győzelem, de azóta az Etixx-Quick Step sztársprintere, Mark Cavendish gyakorlatilag megállíthatatlan…

A Manxi Rakéta már 5 győzelemnél tart 2015-ben, tegnap Spanyolországban, a Cásica Almeria egynaposon tudott nyerni, de bezsebelte a Dubai Tour összetett elsőségét (megszenvedve a jó helyezésért az emelkedő befutón is), valamint elsőként haladt át a célvonalon ugyanitt 2 szakaszon.

Cavendish sikereiben komoly szerepet játszott az újra magára találó „szupersegítője”, Mark Renshaw, aki Dubaiban és Almeriában is mintaszerűen vezette fel a hajrákat, gyakorlatilag – ahogy a brit sprinter is megjegyezte – csak elrontani lehetett volna az elvégzett munkát.

Ha már Cavendish sikereiről van szó, érdemes megnézni a többi sztársprinter teljesítményét is. A legjobban a norvég Alexander Kristoff (Katyusa) haladt, aki Katarban elképesztő erőt mutatott, a klasszikusokon kirajzolódni látszik a Kristoff-Degenkolb-Sagan csata a hajrákon. A nagyok közül a leggyengébben egyelőre a német Marcel Kittel muzsikál, bár Ausztráliában a felvezető kritériumot megnyerte, de a Tour Down Under-en, majd Katarban is gyakorlatilag észrevétlen maradt.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo