fbpx

Már most verseny van a Tour de Hongrie-n: túljelentkezés a városoknál!

A legnagyobb magyar kerékpárverseny történetében még nem fordult elő hasonló: több település pályázott rajt-, illetve célhelyszínnek, mint ahány helyre eljuthat a hatnapos nemzetközi viadal mezőnye. Köszönjük!

Fotó: Vanik Zoltán

Fotó: Vanik Zoltán

A Tour de Hongrie szervezőbizottsága októberben írt ki pályázatot a települések számára a 2017-es és a 2018-as magyar országúti kerékpáros körversenyre. A pályázati időszak lezárult, s örömmel jelenthetjük be, hogy a várakozásainkat is felülmúlja az érdeklődés. A pályázók között ott van a 2016-os Tour de Hongrie valamennyi érintett városa mellett több új jelentkező is.

„Nagyon komoly terveink vannak, a Magyar Körversenyt néhány éven belül szeretnénk Közép-Európa egyik meghatározó versenyévé fejleszteni, egy olyan eseménnyé, amelyen a legnagyobb körversenyek, a Tour de France, a Giro d’Italia vagy a Vuelta a Espana menői is részt vesznek, és amelyet élőben közvetítenek a kontinens sportcsatornái – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie szervezőbizottságának elnöke. – Szeretnénk kihasználni az alkalmat, hogy egy világszínvonalú eseményen keresztül mutassuk meg a világnak Magyarország legszebb tájait, történelmi épületeit, nevezetességeit. Nagy öröm és egyben felelősség is, hogy a céljaink megvalósításához bizalmat kapunk Magyarország Kormányától, a Magyar Kerékpáros Szövetségtől és az ország településeitől is.”

A Tour de Hongrie főszervezője hozzátette: a közelgő ünnepek előtti napokban is komoly feladatok várnak csapatára, hiszen a pályázó települések közül ki kell választania azokat, amelyekkel megvalósítható a 2017-es verseny, s az útvonal hivatalos bejelentése előtt a szükséges egyeztetésekre, szerződéskötésekre is sort kell keríteni.

A jövő évi, hatnapos Tour de Hongrie 2017. június 27-én, kedden rajtol és július 2-án, vasárnap ér véget, a nemzetközi versenynaptárban UCI 2.2-es kategóriával szerepel, a résztvevők világranglistapontokért is harcolhatnak majd.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo