fbpx

Május 1-jén indul a hazai XCO szezon

Május első vasárnapján, ami egyben május elsejére esik, immáron 8. alkalommal indul útjára a korábban Borsod MTB Bajnokaként megismert, ma már „Lukács Autó – Borsod MTB Series 2022.” néven futó akkreditált, nyílt XCO versenysorozat.

A sorozat nagy hangsúly fektet az utánpótlás versenyzők versenyzési lehetőségeinek biztosítására, de az őket kísérő szülőket, illetve a sportággal ismerkedő bringásokat is próbálják bevonni egy könnyen teljesíthető, pár körre szóló rekreációs „Hobbi-futamra”, ahol a résztvevők megízlelhetik a versenyzés hangulatát.

A sorozat futamai:
2022. Május 1. Hangony
2022. Június 19. Kazincbarcika
2022. Július 3. Miskolc, Majális-Park
2022. július 17. Miskolc-Görömböly

Az összes futam és program részletes információja, valamint az internetes nevezési felület elérhető a bmtbseries.hu oldalon.

Május 1. Hangony

Az első futam rendezője, a sorozatot megálmodó Ózdi Kerékpáros Egyesület, akik ezúttal az Ózd mellett található Hangony településre várják a versenyezni vágyókat.

Ismerd meg Hangonyt!

A Pálya

Rövid mászásaival és technikás lejtőivel a hangonyi eltér a megszokott XCO pályáktól, így a fizikai felkészültségen kívül próbára teszi a technikai tudást és a koncentrációs képességet.

Versenykiírás

Nevezés

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kizárólag előnevezéssel lehet a versenyeken részt venni, helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség. Utánpótlás korú versenyzők, valamint a Hobby futamok résztvevői ismét kedvezményes áron nevezhetnek a sorozat futamaira.

Új utakon a sorozat

A Lukács Autó Kft. a Volvo hivatalos miskolci személygépkocsi márkakereskedője korábban is támogatta a sorozatot, ám ettől az évtől már a Borsod MTB Series névadó szponzoraként lépett elő, ezzel is támogatva a környezettudatos, egészséges életmódot, mint a kerékpározás és a sport kapcsolatának népszerűsítését. Céljuk, hogy ezzel még szélesebb körben megismertessék a Volvo fenntartható jövőképét, azaz, hogy a klímaváltozás elleni harcban magunk is a megoldás részévé kell, hogy váljunk.

A Volvo és a hegyikerékpározás kapcsolata nem újkeletű. 1994-től 9 évig a Volvo a Cannondale kerékpárgyártóval közös csapatot hozott létre Volvo Cannondale Racing Team néven. A Volvo-Cannondale-t széles körben a mountain bike történetének legdominánsabb csapataként tartják számon. Ki ne emlékezne a legendás David ‘Tinker’ Juarez-re, Alison Sydor-ra vagy Cedric Gracia-ra, de ebben a csapatban kezdte „profi” pályafutását a többszörös MTB Világkupa, majd később a 2011-es Tour de France győztese, Cadel Evans is.

Web: https://bmtbseries.hu

Facebook: https://facebook.com/bmtbseries

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo