fbpx

Magyar csapat a Dubaji Körversenyen

2020-tól nem csak férfiaknak, hanem nőknek is rendeznek UCI kategóriás kerékpárversenyt Dubajban, melyre egy magyar csapatot is meghívtak, név szerint a Pannonia Regional Team képviseli hazánkat a február 17. és 20. között zajló Dubaji Körversenyen.

A dubaji kerékpársport a nők irányában is nyit, és a nagy sikerű férfi versenyek után 2020-ban már számukra is rendez többnapos kerékpárversenyt. A történelmi versenyre február 17. és 20. között kerül sor, melyen egy magyar csapat is ott lesz a rajtnál. Valószínűleg senki számára nem lesz ismerős a csapat neve – Pannonia Regional Team -, mert egy első versenyén induló regionális csapatról van szó, ami több magyar egyesület versenyzőiből áll, ezen az eseményen Hideg Nóra, Jordán Dorka, Péteri Niké, Sebők Aida, Szabó Adrienn, Temela Eszter hatosa fog rajthoz állni.


A csapat egyik vezetője, Márkus János mesélt a Pannonia Regional Team létrehozásáról és a Dubaji Körversenyről:
“A 2019-es szezon végén a Lotus Cycling Team edzőjével és csapatvezetőjével, Horváth Zoltánnal beszélgettünk arról, hogy mi lenne ha közös csapatként indulna a Fehérvár Cycling Team és a Lotus UCI kategóriás versenyeken, és mivel az akkori szabályok a másodéves ifi lányokat nem engedték MIX csapatban rajthoz állni ezeken a versenyeken, ezért egy regionális csapat létrehozása mellett döntöttünk, így alakult meg a Pannonia Regional Team. Valójában ez a csapat csak pár versenyre szólt eredetileg, a többit a saját klubjaink (Fehérvár Cycling Team és Lotus Cycling Team) színeiben szerettük volna versenyezni.
A Dubaji Körversenyről már a tavasszal hallottunk, elküldtük a nevezésünket, amit a szervezők elfogadtak. Azt hinné az ember, hogy sorban állnak a csapatok, hogy Dubajban versenyezhessenek, de nem így van, senki nem szeret a saját eszközeit hátrahagyva repülni és tisztán csak a szervezőkre bízni magát, valószínűleg ez is közrejátszott abban, hogy a szervezők örültek a nevezésünknek.

Azért nem volt teljesen problémamentes a nevezés, ugyanis a verseny előtt 10 nappal írtak, hogy a két ifi versenyzőnk mégsem állhat rajthoz, mert január elsejétől változtak a szabályok és innentől fogva ifi női versenyzők nem indulhatnak felnőtt UCI versenyeken. Szerencsére az ügy megoldódott, az UCI engedélyezte erre a versenyre a másodéves ifi lányok szereplését, így teljes csapattal vágtunk neki az útnak.

A mezőny erősségéről és a szakaszok nehézségéről még nehéz nyilatkozni, mert éppen most kaptuk meg a rajtlistát, az itiner pedig nem túl részletes. Előzetesen azt mondanám, hogyha nem lesz nagy szél akkor az első, második, negyedik szakaszok a szintgörbék és a dubaji utak szélessége miatt nem tűnnek nehéznek, míg a harmadik szakasz az emelkedőivel lesz a mindent eldöntő király etap versenyen.
A versenyzőinken abszolút nincs nyomás, alapvetően nem nyerni jöttünk ide, hanem szokni az UCI versenyek légkörét és megnézni jelenleg hol tartunk a többi csapathoz képest.

Egyébként nem csak mi vagyunk magyarok a Dubaji Körversenyen, hanem Szabó Zsófi a Doltcini Van Eyck Sport csapatával is itt van, ezenkívül az időmérést is magyarok végzik.”

Az első szakasz hétfőn helyi idő szerint 9.30-kor kezdődik, amint tudunk az eredményekről beszámolunk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo