fbpx

Ma mindenki győztes volt: 1700 bringamániás a Balaton körül

Rekord számú induló vágott neki hétvégén a McDonald’s BringaMánia Balatonkörnek: 1 nap alatt 4 távon több mint 1700-an bringáztak a Balaton körül.

Rajt előtt (206 km)

Rajt előtt (206 km)

Már az előnevezések alapján is várható volt, hogy nagy tömeg lesz, de szombaton minden várakozást felülmúlt a BringaMánia Balatonkör résztvevői létszáma. A Balatonföldvárról induló vezetett kerékpáros túra legnagyobb, 206 kilométeres távját – a hajnali rajt és a szinte folyamatos szembeszél ellenére – közel ezren tekerték végig. A bringás csapat este 9 óra után, bajnokoknak kijáró fogadtatás mellett gurult be a balatonföldvári Keleti strandra, ahol a komoly teljesítményt mindenkinek aranyéremmel hálálták meg a szervezők.

Csak vidáman!

Csak vidáman!

„Kihasználtuk a szabad haladási lehetőséget és a nagy csoport előtt haladtunk kb. másfél órás előnnyel. Jól esett látni, hogy a polgárőrök és a rendőrök már akkor kinn álltak, hogy segítsék a főúti átkeléseket órákkal a fő csapat érkezése előtt. Rekumbenssel indultam neki a kilométereknek, három gyerekkel, közülük a legkisebb 13 éves, és mint megtudtuk, ő volt a legfiatalabb a 206 kilométeren, aki a teljes távot végigtekerte. Ez volt a harmadik Balatonkörünk, de biztos, hogy itt leszünk a jövő évi túrán is” – mesélte Tamás Róbert, aki saját készítésű fekvőbringáján tekerte végig a 206 km-es távot.

Mindenki győztes volt

Mindenki győztes volt

Azokat, akik még nem próbálkoztak egész napos kerékpártúrával, a 85 km-es Balaton Kiskör várta. Soha ennyien nem indultak még együtt ezen a távon, ugyanis több mint 500 bringás választotta ezt a túrát hétvégi programnak. A Kiskör részét képezte egy klasszikus balatoni élmény, a komp-út Tihanytól a szántódi révig, de idén már nem volt elég egyetlen komp-különjárat.

Rákóczi Ferenc és családja a Családi körön

Rákóczi Ferenc és családja a Családi körön

Sikeresen debütált a McDonald’s BringaMánia Balatonkör új távja, a 25 km-es Családi Kör. A szervezőket is meglepte, hogy milyen sok 4-8 éves gyerek és családja indult el Balatonföldvárról Balatonlelle felé, hogy a visszaérkezés után egy fergeteges hangulatú Alma Együttes koncerttel vezessék le a túra fáradalmait. A közel 300 fős csapatban tekert Rákóczi Ferenc, a Class Fm műsorvezetője és családja is, és láthatóan a gyerkőcök nagyon élvezték a közös tekerést. A Családi kör indulói között volt az a fiatal pár is, akik a négy évvel ezelőtti Balatonkörön ismerkedtek meg, és immár három főre kiegészülve, másfél éves kisfiukkal érkeztek.

Az eseményről készült fotók és videó a www.bringamania.hu oldalon tekinthetők meg.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo