fbpx

La Fleche Wallonne: Rodriguez fegyverhordozója, Moreno bizonyított – videó

A címvédő Joaquim Rodriguez az Amstelen elszenvedett bukása után nem volt nyerő formában, így megnyílt a lehetőség csapat- és honfitársa, Dani Moreno számára, aki a mai ardenneki klasszikuson, a Fleche Wallonne-on bebizonyította győzelmével, milyen remek versenyző.

moreno

A WorldTour sorozatba tartozó belga egynapos verseny az elmúlt két évtizedben a legendás „fal”, az iszonyú kemény, helyenként 25%-os meredekségű, bő 1 kilométeres Mur de Huy tetején kijelölt befutóról híresült el, az utóbbi években olyan sztárok győztek itt, mint Rodriguez, Gilbert, Evans, Rebellin, Valverde, vagy Danilo Di Luca.

A mai napon a Gilbert csapata, a BMC kontrollálta kiválóan a 205 kilométeres távot, a szökevények nem rúghattak labdába, és a világbajnokot is sikerült jó pozícióba hozni a Mur de Huy megkezdéséhez. Talán egy utolsó segítő hiányzott, aki még egy-két száz métert vezetett volna Gilbertnek…

A belga klasszis ugyanis korán volt kénytelen indítani, mindenki rá várt, miután a kolumbiai Carlos Betancur (Ag2R) a Mur aljában támadott, és vészesen kezdett távolodni. Gilbert minden energiáját mozgósította a legmeredekebb részen, szétcincálta a sort, Peter Sagant (Cannondale) is sikerült leszakítani, de nem volt meg benne az az erő, mint két éve, emlékezetből pedig 20%-os kaptatón nem lehet tekerni.

A világbajnoknak 200 méterrel a cél előtt állt vigyázzba a lába, ekkor Dani Moreno (Katyusa) tudott még ritmust váltani, erre pedig senkinek nem volt válasza. Moreno 100 méterre a céltól érte utol a közben hatalmasat küzdő Betancurt, a második helyen a Sky kolumbiai menője, Sergio Henao érkezett, honfitársának meg kellett elégednie a dobogóval. Megelégedni? Ismét két kolumbiai egy WorldTour-viadal dobogóján…

Videón az utolsó kilométerek:

Moreno így nyilatkozott győzelmét követően:

Pályafutásom legfontosabb győzelme ez (pedig Moreno nyert tavaly két szakaszt a Dauphine-en, egyet a Girón, és korábban a Vueltán is – a szerk.), azért különleges, mert a Fleche Wallonne a kedvenc versenyem, kimondottan fekszik nekem. A Mur de Huy befutóját mintha Purito Rodriguez-nek vagy nekem találták volna ki, és komoly presztízs értékkel is bír a Fleche. Sokat beszéltünk előtte a versenyről, s mivel nagyon jó formában vagyok, eldöntöttük, hogy kapok egy lehetőséget. Gilbert jó formában van újra, ugyanott támadott, ahol két éve, de nekem is volt válaszom. Talán neki nem volt ma igazán nagy napja, nekem igen.

Eredmény:

1 Daniel Moreno Fernandez (Spa) Katusha 4:52:33
2 Sergio Luis Henao Montoya (Col) Sky Procycling 0:00:03
3 Carlos Alberto Betancur Gomez (Col) AG2R La Mondiale
4 Daniel Martin (Irl) Garmin-Sharp
5 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quick Step
6 Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha 0:00:08
7 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Movistar Team
8 Igor Anton Hernandez (Spa) Euskaltel-Euskadi
9 Bauke Mollema (Ned) Blanco Pro Cycling Team
10 Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale
11 Giampaolo Caruso (Ita) Katusha
12 Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling
13 Diego Ulissi (Ita) Lampre-Merida 0:00:13
14 Tom Jelte Slagter (Ned) Blanco Pro Cycling Team
15 Philippe Gilbert (Bel) BMC Racing Team 0:00:15
16 Tony Gallopin (Fra) RadioShack Leopard 0:00:17
17 Roman Kreuziger (Cze) Team Saxo-Tinkoff
18 Arthur Vichot (Fra) FDJ 0:00:21
19 Ryder Hesjedal (Can) Garmin-Sharp 0:00:23
20 Paul Martens (Ger) Blanco Pro Cycling Team

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo