fbpx

Kormos Veronika a belgiumi női UCI-versenyről

belgium_3Március 9-én a Sengers Ladies Cycling Team 4 versenyzője – köztük én is – a Belgium nyugati partvidékéhez közeli Oostduinkerke-ben rendezett UCI női versenyen vettünk részt. Ezzel egyidőben a csapat 6 tagja a holland világkupán indult, ahol rettentő zord esős időben a kockakövekkel harcolva egy 11. és egy 16. hely is született a csapatunk részéről, a verseny Marianne Vos győzelmével ért véget.

Melegünk nekünk sem volt, 5-6 fokos borongós időben tettünk meg 13 kört egy 7,4 km-es városi éles kanyarokkal teli pályán. Összesen 96 km volt a táv, a versenyt 2 óra 30 perces idővel nyerte a Topsport Vlanderen UCI women team versenyzője. 14 fő ért haza a mezőny előtt, majd a verseny végére jelentősen megfogyatkozott peloton sprintje következett, amelyet a csapattársam, a litván Gabriele Jankute nyert!

19. helyen érkezett Kimberly, a 2 hegymenő, Sanne és jómagam pedig 53. és 44. helyen futottunk be. Nagyon nehéz, intenzív verseny volt, a Topsport Vlanderen összes versenyzőjével rajthoz állt, így egyértelmű volt, hogy ők fognak kontrollálni. Összesen 28 lánynak nem sikerült befejezni a viadalt a 106 fős mezőnyből.

EREDMÉNYEK: KATTINTSON IDE!

Fotó:  Jean Knop

Fotó: Jean Knop

További képek a versenyről IDE KATTINTVA.

A hideg idő és a sík kritérium nem az erősségem, de úgy érzem, egyre határozottabb egyéniségként mozgok a nemzetközi női mezőnyben, a folytatás ennél csak jobb lehet. 🙂 A csapatom fantasztikus, egyik kulcsa a szép sikereinknek, hogy kiváló összhangban tudunk dolgozni, és nagyon erősek a lányok. Verseny után a www.sengerslct.be oldalon található hivatalos csapatfotóinkkal jönnek oda hozzánk a sportrajongók autogrammért, és rengeteg szurkolót hallottam a nevemet kiabálni a pálya széléről, szuper érzés így versenyezni!

A nevezésnél meglepett egy ismerős arc, akkor értesültem arról, hogy a női országúti magyar bajnok is belga csapathoz igazolt. Örültem, hogy 2 magyar hölgy is van a mezőnyben, gratuláltam is Anitának az igazolásához. Muszáj megemlítenem, hogy sajnos a verseny során ahogy helyezkedtünk a mezőnyben, bármikor elé kerültem a véletlen folytán, azonnal erőszakosan bevágott elém, amit nem értettem miért csinál, én egyáltalán nem ellene versenyeztem. A rám hátulnézetből nagyon hasonlító csapattársam, Sanne-t is leszorította, nem tudtam mire vélni a viselkedését, remélem a többi versenyen nem lesz ilyen problémánk… Mindenesetre, sikeres szezont kívánok neki!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo