fbpx

Kormos és Grünwalder nyerték a szezonnyitót – teljes eredménylista

Jelentős külföldi részvétellel zajlott tegnap Bonyhádon a hivatalos országos szezonnyitó verseny, ahol a férfi kategóriákban a külföldről érkezők vitték a prímet, a nők között sikerült itthon tartani a kupát.

A versenyre az SZSZKE rendezésében került sor, a megszokott – Bonyhád, Zomba-Paradicsompuszta, Kisdorog, Bonyhádvarasd Bonyhád – 25 kilométeres körben, nagyjából megúszva a dél-magyarországon tegnap gyakori esőzéseket is. A pálya kimondottan jó kerékpárversenyzésre, két rövid, meredekek emelkedővel, eredendően nagyon gyér autóforgalommal. Ha kicsit sikerülne javítani az útbiztosításon és az időmérő rendszeren, minden együtt lenne egy remek eseményhez.

Rajt Bonyhádon

Rajt Bonyhádon

A mezőnyre sem lehetett panasz, a legjobb magyar csapatok közül csak a megosztva Marokkóban és Olaszországban versenyző kontinentális alakulatunk hiányzott, viszont nagyon sokan jöttek a határon túlról. A csíkszeredai Tusnad Cycling Team már visszatérő vendég, de itt volt a román utánpótlás válogatott, Szerbiából és Ausztriából is érkeztek szép számmal versenyzők, és a hazaiak bánatára el is vittek sok érmet a különböző kategóriákban.

elit férfi dobogó

elit férfi dobogó

Az elit és U23 férfiak, valamint a junior fiúk és az amatőrök 11 órakor rajtoltak, 5 illetve 4 kör várt rájuk. A viszonylag szeles időben az első körökben jobbára a „rángatás” ment, a legnehezebb szakaszt pedig nem az emelkedők, hanem az emelkedők után kialakuló szélezés jelentette. A második és harmadik körtől már egyre többen próbáltak elszivárogni a mezőnytől, vegyesen felnőttek, U23-asok és juniorok. Az elitek közül először Csomor Zoltán (Veloki) lépett meg, de egy később kialakuló elmenés megfogta, és a győztes már ebből a csoportból került ki, Hemmert Jánost (Mugen Race) az osztrák Lukas Grünwalder (Abrö) sprintelte le a befutón.

elit női dobogó

elit női dobogó

Az U23 kategóriában – szintén az előbbi szökevénycsoportból – Lázár Nándor (Tusnad) szerezte meg a győzelmet, mögötte a főmezőnytől később ugyancsak ellépő bolyból az osztrák Patrick Dolleschall (Abrö) és Pelikán János (Cube-Balaton) érkezett. A mezőnyben meglepően sok volt az utánpótlás versenyző, miután a negyedik körben kettévált a peloton, csak egy maroknyi főmezőny maradt, és a folyamatos leszakadások miatt nagyon kevesen fejezték végül be a szezonnyitót. A hölgyek között Kormos Veronika (Bizkaia) és Király Mónika (Mosonmagyaróvár) meccseltek a befutón, végül a baszk UCI-csapat légiósa győzött.

Eredmények:

Teljes jegyzőkönyv: Jegyzőkönyv_szezonnyito_2014

Eredmények (1)-1

Eredmények (1)-2

Eredmények (1)-3

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo