fbpx

A színvonalas Kellys kerékpárok mellett KLS márkanév alatt a boltokban igényes kiegészítő felszereléseket is találunk. Ezek nemcsak a Kellys tulajdonosok számára lehetnek vonzóak, a kedvező árú, mindazonáltal minőségi termékeket kereső bicajosok is megtalálatják köztük a számukra megfelelő terméket. A KLS Gust mintapéldánya a Kellys cégfilozófiának: magas technikai színvonalat biztosít verhetetlen áron!

Feltételezhető, hogy mindenki számára okozott már fejfájást a minipumpák szelepcsatlakozása. A fő gond, hogy a pumpa működtetése óhatatlanul mozgatja a szelepet, folyamatosan rángatjuk, amely rossz esetben a szelep sérüléséhez vezethet. Már maga a pumpa működtetése sem éppen ergonomikus ebben a kialakításban, nem „áll kézre“.

A pumpatestből kihúzható tömló kényelemesebb működtetést tesz lehetővé…

A KLS Gust a gyakran tapasztalt és a defektszerelést igencsak megnehezítő problémát egyetlen huszárvágással megoldja: a pumpatestből kihúzható rugalmas tömlő tetszőleges pumpahelyzetet, így kartartást tesz lehetővé. Használata ergonomikus, biztonságos és hatékony. A nagy nyomásszám sem okoz akkora fáradtságot, mint a “fix” pumpaállásnál, emellett a szelepet is kíméli a felesleges mozgatástól. A tömlő szelepcsatlakozása menetes, gumigyűrűvel tömítve, amely így megakadályozza, hogy a nyomás esetleg megszökjön. Még egy piros pont a tervezőknek: a markolat és a “tömlőparkoló” egyaránt megfelelően tömített.

A Gust (magyarul “széllökés”) szingó- és autószelep-kompatibilis, az utóbbi az “alapértelmezett”. A Presta szelephez a markolatban elrejtett réz átalakító adaptert kell a tömlő végére csavarni. A kisméretű, könnyű, mindazonáltal erős és tartós alumíniumház, illetve a hatékony belső mechanika biztosítja a megfelelő nyomást elérését. A polírozott alumínium felületkezelés önmagában utal a Gust színvonalára, illetve az sem mellékes, hogy a KLS eme kiváló modellje mindössze 87 grammot nyom a mérlegen.

Minőségi alapanyagok, pontos működés…

A rendszerből fakadóan a Gust kizárólag menetes szelepszárra csatlakoztatható. Ez legfeljebb néhány drága gumibelső vagy szelepszár-hosszabbító esetében lehet kizáró tényező. A legtöbb kerékhez tökéletesen passzol – legyen szó MTB, általános vagy országúti kerékpárról. Habár nem rendelkezik kétutas vagy teleszkópos mechanikával a KLS eme igényes pumpája simán megbirkózik a defektszerelés feladatával, legfeljebb kissé több idő és energia „szükégeltetik“ a megfelelő nyomás elérésére.

A markolatban szelepátalakító található…

Jellemzők:
rugalmas tömlővel ellátott igényes felépítésű minipumpa
erős és könnyű ötvözött alumíniumtest
finom dugattyúmozgás
pumpatestből kihúzható rugalmas tömlő
rézmenetes szelepcsatlakozás
Presta (szingó) és Schrader (autós) szeleppel kompatibilis
konzolos vázrögzítés biztosító hevederrel

Hossz: 200/325 mm
Tömeg: 88 g
Felszerelhetőség: konzol (tartozék)

Értékelés
Hatékonyság: 2
Praktikus használat: 3
Minőség: 4
Ár/érték: 4

Ajánlott fogyasztói ár: 3990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Simán megbirkózik a defektszerelés feladatával!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo