fbpx

Kettős német győzelem a hamburgi klasszikuson – videó

Hatalmas küzdelmet hozott a német WorldTour klasszikus, a Hamburg környékén rendezett Vattenfall Cyclassics, melynek végén a hazai szurkolók hosszú idő óta végre örülhettek, hiszen Erik Zabel 2001-ben aratott győzelme után végre ismét német versenyző nyert, sőt, az ezüstérmet is sikerült otthon tartani…

vattenfall.0_standard_352.0A 246 kilométeres táv során a korábbi évekhez hasonlóan egy nagyobb kör várt a mezőnyre Hamburg körül, majd egy kisebb körben négyszer kellett megmászni a rövid – körülbelül 1 kilométeres – de nagyon meredek Waseberget, ami után 15 kilométer volt még a célvonalig.

A nap során több szökevénycsoport is kialakult, az utolsó egészen a Waseberg végső mászásáig tartotta magát, a meredeken pedig a holland Nicki Terpstra ment tovább egyedül, de 20-30 másodperces előnyét lehetetlen volt megtartania a mezőnnyel szemben. Az utolsó 10 kilométeren belül megfogták, innen pedig óriási pozícióharc következett a célig.

Az Argos, az FDJ, a Vacansoleil, a Sky, a Lotto, sőt, még a Saxo és a Movistar is vállvetve küzdött az utolsó kilométereken, hogy a lehető legjobb helyzetbe hozzák sprintereiket. A hajrát José Joaquin Rojas (Movistar) nyitotta az emelkedő befutón, majd John Degenkolb (Argos-Shimano) állt az élre, és olyan sebességre gyorsult, hogy még Andre Greipelnek (Lotto-Belisol) sem sikerült kikerülni, a harmadik helyen a fiatal norvég sprinter, Alexander Kristoff (Katyusa) érkezett.

Videón a hajrá:

Végeredmény:

1 John Degenkolb (Ger) Team Argos – Shimano 5:45:16
2 André Greipel (Ger) Lotto Belisol
3 Alexander Kristoff (Nor) Katusha 0:00:01
4 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team
5 Elia Viviani (Ita) Cannondale Pro Cycling
6 Boy Van Poppel (Ned) Vacansoleil-DCM
7 Nikolas Maes (Bel) Omega Pharma – Quick Step
8 Thor Hushovd (Nor) BMC Racing Team
9 Matti Breschel (Den) Team Saxo-Tinkoff
10 Arnaud Demare (Fra) FDJ

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo