fbpx

Két versenyzőnk az olasz Delio Gallina csapatával edzőtáborozik

A tavalyi Tour de Hongrie-n és a Gemenc Nagydíjon is szakaszokat nyerő olasz Delio Gallina csapatánál vendégeskedik a Mugen Race-Veloki két versenyzője, Lóki Bence és Móricz Dániel.

Cesare Turchetti csapatfőnök invitálására tölthetnek el két hetet versenyzőink a Botticinóban (BS) található csapatszálláson. A legjobbkor jött Cesare segítsége, hiszen a tervek szerint a közös munkát február 15-étől fogjuk elkezdeni és itthon a hideg miatt érdemi munkát nem lehetett végezni – mondta Stubán Ferenc szakvezető.

Lóki Bence (22):

Nagyon jókor kaptuk a meghívást, hogy vendégül látnának minket. Otthon sajnos hetek óta mínusz fokok voltak, így az edzések sem tudtak úgy zajlani, ahogy kellet volna. Kapva az alkalmon, összepakoltunk es elutaztunk a Brescia melleti Botticino városába, ahol a csapat szállása van. Itt laknak azok a versenyzők, akik amúgy távolról jönnének, vagy esetleg külföldről, vagy pl. ha úgy indulnak egy versenyre, előtte este itt lehet aludni. Többek között egy fehérorosz és egy mexikói srác is itt van, ők itt laknak “állandóan”.

IMG_0339

Ez egyben jó felmérő is számomra, hogy hol tartok a felkészülésben a szezonra. A csapatuknak itt a napokban volt több közös megjelenésük (fotózások, csapat prezentáció), így az egész csapat összegyűlt most (ez 16 versenyzőt jelent + mi ketten).

IMG_0389Ezeket a közös edzéseket a csapatfőnök is kíséri autóval, hogy tudja követni a munkát, vagy esetleg mechanikai probélma esetén segíteni tudjon. Bejártunk több környékbeli versenypályát, ahol lesz versenyük, jártunk többször a Garda tónál (itt mindig jobb idő volt még egy pár fokkal) Innen több irányból felmentünk a környékbeli hegyekre. Ezeken mindig megmondta előre a csapatvezető mit és hogy csináljunk, hogy menjünk föl. Majd az edzések második felében „forgás” volt 10enX emberrel már jó tempót lehet menni huzamosabb ideig is!

Azért írom múlt időben, mert a csapatuk egy része most elutazott Marokkóba, elkezdődik számukra a szezon egynapos versenyekkel. A héten így már  kisérés nélkül folytatódnak az edzéseink az itt maradt versenyzőkkel . Próbálunk minél hosszabakat es minél több szintet menni amíg itt vagyunk és amennyire tudunk felkészülten odaállni a szezonkezdésre, ami a tervek szerint február végén kezdődik nekünk .

Móricz Dániel (21):

Január végén kaptunk egy igen kedvező ajánlatot felkészülésünk megsegítésére a csapat részéről, akikkel sokat versenyeztünk együtt is. Javarészt velünk egyidős versenyzők vannak itt, így még ideálisabb a beilleszkedés. Az itt tartózkodásunk úgy zajlik, mintha a csapat tagjai lennénk mi is, együtt edzünk, együtt kajálunk, nagyon barátságosak a srácok.

Ők nemrég töltöttek el bő két hetet Toscana-ban edzőtáborozni, ahol cirka 2000 km-t gyűjtöttek együtt, de szükségük is volt erre, hiszen a héten már a csapat egy része Marokkóban versenyzik egynapos viadalokon. Kicsit lemaradva is éreztem magunkat, de úgy érzem jól helyt állunk és felvettük a srácok tempóját.

IMG_0342

Érkezésünk másnapján átmozgattunk, bejártuk a környéket 3 órában az itt lakókkal. Ez utáni nap egy “szokásos” közös edzésükben kb. 4 órát tekertünk a Garda-tó felé, dombokban, hosszabb emelkedőkben és tempós lánctalpazásban is volt részünk, ezen már a csapat nagy része részt vett, ahogyan a közös edzéseken az szokás. Sokféle emelkedő van errefelé, egészen rövidektől, az akár bő fél órás mászásokig is, így lehet válogatni.

Jelen lehettünk a srácok csapatfotózásán és pár napja esedékes csapatbemutatóján is, melyeken a külföldön is neves RaiSport is jelen volt. Az edzéseink továbbra is zajlanak, kihasználjuk az alkalmat míg itt vagyunk, hogy felkészülten kezdhessük a szezont Horvátországban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo