fbpx

Kérdezz! Most mindent megtudhatsz a sokakat érdeklő doppingesetről

Márciusban írtunk arról, hogy 3 kerékpáros is szerepel a Magyar Antidopping Csoportjának listáján az eltiltottak között. Közülük Balogh Lajos szólalt meg és mondta el, hogy miért kapott 8 hónap eltiltást. Ez az eset a hazai amatőr kerékpárosok között óriási felháborodást okozott, sőt úgy tűnik a szezon kezdetével a helyzet csak romlott, ezért gondoltuk utánajárunk az esetnek és megkeressük kérdéseinkkel a MACS vezetőjét.

A magyar kerékpársportban szerencsére nem gyakoriak a doppingesetek, ezért meglepő volt, hogy a 2019-ben végzett doppingvizsgálatok közül 4 is felkerült a MACS (Magyar Antidopping Csoport) folyamatban lévő ügyeinek listájára. Ezek közül idén tavaszra 3-nak lett meg az eredménye, mindhárom versenyzőt eltiltották valamennyi időre, de a 3 bringás közül mégis Balogh Lajos esete volt a legérdekesebb, melyet a versenyző közvetlenül az eltiltása után megosztott a közösségi médiában mindenkivel.

Röviden összefoglalva a Master3-as (50 év feletti) kerékpáros 8 hónap eltiltást kapott azért, mert szennyezett táplálékkiegészítőt fogyasztott, melyet neki kellett utólag bizonyítani. Hiába nem tudott arról, hogy tiltott szer kerül a szervezetébe, akkoris ő a felelős azért, hogy mi kerül a testébe, végül ezért kapta az eltiltást.

Viszont sokan megkérdőjelezik ennek a történetnek a valóságtartalmát, és mást látnak mögötte. A kedélyeket tovább borzolja, hogy a 8 hónap eltiltás már lejárt és Balogh Lajos a hétvégén rajthoz állt a Master OB-n, amit nagy előnnyel megnyert. Már a verseny előtt voltak szervezkedések, hogy hogyan tiltakozzon a többi induló az eltiltásból visszatérő versenyző indulása ellen, végül a dobogósok nem álltak fel a dobogóra vele, ezzel is kifejezve a nemtetszésüket. Azóta csak romlott a helyzet, a most elért eredményét is páran fenntartásokkal kezelik.

Minket is érdekel az eset, szeretnénk tisztán látni, ezért megkeressük a MACS vezetőjét, Dr. Tiszeker Ágnest, akit felhatalmaztak arra, hogy válaszoljon az ügyhöz kapcsolódó kérdéseinkre. Mivel a közösségi médiában sok kérdés merült fel ezzel az üggyel kapcsolatban ezért úgy gondoltuk, hogy olvasóinknak is megadjuk a lehetőséget, hogy kérdezhessenek.
Kommentben vagy facebook üzentben várjuk, hogy ti mit kérdeznétek és a legjobb kérdéseket fel fogjuk tenni az interjú során!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo