fbpx

Kellys Thermo téli sapka

A Kellys Thermo téli sapka ősztől tavaszig jó szolgálatot tesz, biztosítja a fej hőszigetelését. Az Isowind® membránborítású SuperRoubaix® homlokrész fokozott védelmet nyújt a menetszélnek leginkább kitett homloküregnek. Aki érzékeny az itt képződő gyulladásokra, hálás lesz a szlovák tervezőknek a speciális technikai anyagok alkalmazásáért!

teliruha_kiegeszitok_18A hűvös időjárásban a fej melegen tartása kiváltképp fontos, mivel a testhő jelentős része itt távozik. A menetszél miatt a kerékpáron egyenesen létfontosságú a megfelelő fejvédelem biztosítása. Mivel a kerékpáros fejvédőt visel, a sapka kialakításához ennek használatát is figyelembe kell venni. A cél a legmagasabb szintű szél és a hőveszteség elleni védelem a lehető legvékonyabb kialakítás mellett.

Megfelelő védelmet nyújt a magas homlokkal megáldott bicajosoknak is!

Megfelelő védelmet nyújt a magas homlokkal megáldott bicajosoknak is, de a két méret azért nem ártana!

A már említett Isowind® membránborítású SuperRoubaix® homlokrészt oldalt és hátul elasztikus, meleg és izzadságelvezető Husky® Swisspile szövet egészíti ki. Mindkettő többrétegű, rendkívül fejlett szövettípus, különösen jól hőszigetel, puha tapintású, így kényelmes viseletet biztosít. Az illusztris márkák prémium ruházatát jellemzi eme három speciális alapanyag, a Kellys Thermo téli sapka tehát vérbeli profi kerékpáros felszerelés. Emellett még antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, magasabb színvonalat nem is kívánhatnánk!

Az Isowind® membránt speciálisan az ilyen típusú felhasználásra fejlesztette a M.I.T.I. ruhaipari óriás, a szövet külső rétege zárcellás membrán, így hatékonyan ellenáll a légáramnak. Emellett az Isowind® viszonylag elasztikus, a bolyhos mikroszálas SuperRoubaix® szövettel kiegészítve tökéletesen felveszi a fej formáját. A homlokrészen kevésbé izzadunk, itt a védelem fontosabb, mint a nedvességelvezető képesség. Ellenben a sapka egyéb területein a szellőzés kerül előtérbe, így a Kellys Thermo esetében oldalt és hátul elasztikus, meleg és egyben izzadságelvezető Husky® Swisspile szövetet találunk.

Ki gondolná, hogy egy viszonylag egyszerűnek tűnő „bukó” alatti sapka ennyi technológiát igényel!

Ki gondolná, hogy egy viszonylag egyszerűnek tűnő „bukó” alatti sapka ennyi technológiát igényel!

A sapka összeállítása is külön említést érdemel. A szlovák tervezők a fejlett technikai szövetpaneleket ergonomikus varrással állították össze, így megelőzve a nyomáspontokat és a kidörzsölést. Ez egyben vékony kialakítást teszi lehetővé, amely megkönnyíti a fejvédő alatti viselet. Az sapkaanyag elenyésző vastagsága a hőszigeteléshez és a védelemhez képest elkápráztató! A Thermo a kerékpározás igényei szerint fülvédelmet is kínál. További figyelmesség a fejlesztők részéről, hogy az anyag belül antibakteriális és antiallergén bevonatot kapott, így megelőzve a kellemetlen szagok és a bakteriális gyulladások kialakulását. Végezetül a Thermo hátul Kellys fényvisszaverő logóval is rendelkezik, amely a fejvédő nyílásain keresztül meglepően jól látszik.

Ki gondolná, hogy egy viszonylag egyszerűnek tűnő „bukó” alatti sapka ennyi technológiát igényel! A fejlett alapanyag és a gondos tervezés a Kellys Thermo esetében meghozta gyümölcsét: a kiváló védelem és hőszigetelés mellett még az intenzív edzések során sem tapasztalunk befülledést! Úgy jó, ahogy van, a kedvező vételárnak pedig minden kerékpáros örül. A technikai színvonal és a kidolgozás függvényében szerintünk a Thermo igen jó ár/érték arányt mutat. Egy dolgot azért szívesen látnánk a jövőben: habár fejkörméretben tekintetében a sapka elasztikussága megfelelően kompenzál, előnyös lenne ha legalább két méret állna rendelkezésre, hogy a magasabb és az alacsonyabb homlokkal „megáldott” kerékpárosok hasonló védelmet élvezhessenek!

Az Isowind® membrán viszonylag elasztikus, a bolyhos mikroszálas SuperRoubaix® szövettel kiegészítve tökéletesen felveszi a fej formáját.

Jellemzők:

 • sisak alatt viselhető téli sapka szél elleni védelemmel
 • többféle fejlett alapanyag
 • Isowind® borítású SuperRoubaix® homlokrész
 • tökéletes védelem a homloküreg számára
 • elasztikus, meleg és izzadságelvezető Husky® Swisspile oldalsó és hátsó panel
 • szél elleni védelem
 • hatékony izzadságelvezetés
 • kényelmes viselet
 • rendkívül vékony a hőszigeteléshez és a védelemhez képest
 • antiallergén bevonat
 • ergonomikus varrások
 • Kellys fényvisszaverő logó a sapka hátoldalán.
 • fekete színben

Fogyasztói ár: 4890 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján, ahol a karmelegítő mellett számos hasznos ruházati kiegészítőt találunk.

 

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo