fbpx

Kellys Pro Race Isowind dzseki

Ha az időjárás a legzordabb arcát mutatja, az élvezetes kerékpározáshoz a ruházat terén a legmagasabb szintű védelemre van szükség. A cudar, szeles mínuszokban már nem tudunk újabb és újabb rétegekkel védekezni, be kell szerezni egy fejlett alapanyagokból készült profi dzsekit. A Kellys Pro Race Isowind a márka csúcsmodellje, az Isowind® membránnak köszönhetően dacol a csapadékkal és a süvítő széllel, a kétféle technikai alapanyag átgondolt elrendezése pedig fokozott szellőzést, pontos illeszkedés és kényelmet tesz lehetővé.

kellys_isowind_2A Kellys nem bízta a véletlenre a Pro Race Isowind dzseki által nyújtott teljesítményt és minőséget. Az Isowind® egyik legmagasabb szintű szél- és vízálló szövet a piacon, amely a két fő funkció mellett kiváló nedvességelvezetést és megfelelő rugalmasságot kínál. Ráadásul alig igényel gondozást, a bevonatot nem kell időről időre pótolni, mint a egyes konkurens megoldások esetében. A technológia alapja egy háromrétegű laminált membránszerkezet, amely milliónyi nanométerben mérhető nyílást tartalmaz. Ezen a nagy méretű vízcseppek képtelenek áthatolni, viszonyt a testpára lényegesen kisebb részecskéi kifele könnyedén „megszöknek”. A többrétegű konstrukció a szél elleni védelemben játszik szerepet: egy-egy membránon a levegőmolekula még áthatolhat, de ha egy labirintusban találja magát, áramlása megáll.

Előre dőlt testhetben pontos az illeszkedés, az L-es nekem talán kissé nagy...

Előre dőlt testhetben pontos az illeszkedés, az L-es nekem talán kissé nagy…

A Kellys emellett a SuperRoubaix® alapanyagot is beveti a Pro Race Isowind sikere érdekében. Ez az olasz M.I.T.I. ruhaipari óriás terméke, rendkívüli hőszigetelés mellett többirányú rugalmasságot biztosít, kiválóan szellőzik, illetve a testpára elvezetését is fokozza. (A gyártóról bővebben egy kiváló angol nyelvű cikkben olvashatunk, egyben megtudjuk, hogy a világ egyik vezető prémium ruházati márkája, az angol Rapha is előszeretettel alkalmazza a SuperRoubaix® szövetet.) Az oldalpanelek és a karok belső fele készül ebből a fejlett technikai anyagból, ahol a csapadék és a szél kevésbé éri a kerékpárost. Ezzel párhuzamosan a magas szintű elasztikus képesség is kamatoztatható, így biztosítva pontos illeszkedést és a mozgásszabadságot. A teljesítményt az eltérő tulajdonságú fejlett alapanyagok átgondolt alkalmazása nagy mértékben fokozza, amely kizárólag a piacon kapható legmagasabb szintű dzsekik esetébe érhető el. A Pro Race Isowind eme elit társaság tagja!

Tetszett a bebújós mendzsetta, téli viseletnek ideális...

Tetszett a bebújós mendzsetta, téli viseletnek ideális…

Mindkét alapanyag belül puha, finom tapintású bolyhos bélést kap, amely a hagyományos dzsekik esetében alkalmazottnál vékonyabb, mégis jobb hőszigetelést biztosít. A kerékpáros felsőrész esetében kívánatos a vékony kialakítás, továbbá az így megvalósult alacsonyabb tömeg sem elhanyagolható szempont. Szabása sportos, leginkább az előre dőlt testtartást követi pontosan. A mozgást a Pro Race Isowind nem akadályozza, igazi teljesítmény-orientált viselet. Még a leghidegebb időjárásban, szélben, esőben is elvégezhetjük edzéseinket, közlekedést igénylő elintézni valóinkat. Ha esetleg hűvös, nyirkos tájakon túrázunk, a dzseki felsorolt kvalitásai és a modern technikai alapanyagok csodálatos teljesítménye egyaránt kellemessé varázsolja a kerékpáros barangolás élményét.

A Pro Race Isowind esetében a részletmegoldások és a kidolgozás ugyancsak elsőrangú. A dzseki gallérja a fokozott védelem érdekében magasított, a hőszigetelés és a kényelem fokozása érdekében vastag, puha bélést kapott. Az ujjak végén a mandzsetta széles és elasztikus záródású, ráadásul opcionálisan a hüvelykujj bebujtatható, így fokozva a csukló védelmét. Az első záródás teljes hosszban nyíló szigetelt YKK cipzárral történik. Talán az egyetlen részlet, amin változtatnánk, hogy a dzseki mindössze egy hátsó cipzáras zsebbel rendelkezik. Edzéshez, versenyzéshez ez természetesen elegendő, viszont általános felhasználásra előnyösebb a több különálló „rekesz”, illetve a nagyobb kapacitás.

kellys_isowind_1A háton és a karokon elhelyezett fényvisszaverő nyomatok viszont tényleg hatékonyak, az évszakban tapasztalható kedvezőtlen látási viszonyok és a korai sötétedés mellett is biztonságot nyújtanak. A Kellys csapatszín ugyancsak a teljesítmény-orientált felhasználás felé mutat: a Pro Race Isowind esetében látszólag mindig ennél a gondolatnál kötünk ki! Talán nem is baj, mivel a szlovák márka eme ruházati csúcsmodellje a világszínvonalú, versenyeken is bizonyított kerékpárok méltó kiegészítője.

Jellemzők:

 • rendkívül magas szintű védelmet nyújtó Isowind® membránnal ellátott téli dzseki
 • kiváló szélállóság és vízhatlanság
 • kifejezetten a téli hideg és szeles időjárásra tervezve
 • vékony, de fokozott hőszigetelést biztosító bolyhos bélés
 • kétféle eltérő tulajdonsággal rendelkező alapanyag
 • rendkívül rugalmas SuperRoubaix® kiegészítő panelek
 • pontos, testhez álló illeszkedés
 • sportos testhelyzethez optimalizált szabás
 • teljes hosszban nyíló, szigetelt YKK cipzár
 • magasított gallér puha, dupla vastag béléssel
 • meghosszabbított ujjak elasztikus mandzsettával
 • fényvisszaverő nyomatok a háton és a karokon
 • Kellys team design

Ajánlott fogyasztó ár: 38 990 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo