fbpx

Katalán Körverseny: Albasini tündöklése, Valverde bukása

A héten rendezik Spanyolországban a WorldTour sorozatba tartozó Katalán Körversenyt, melyen nem mindennapi rajtot vett a svájci Michael Albasini…

A március 19-étől 25-éig tartó viadal első szakaszán szökésből, a másodikon sprinten nyert a GreenEdge versenyzője, így természetesen az összetettet is ő vezeti. Albasini az első napon mintegy 20 kilométerrel a cél előtt „lószolta meg” szökevénytársait, és növelte tovább előnyét az utolsó  emelkedőről lefelé a célig, s végül 42 másodperccel „ért haza” a francia Anthony Delaplace, és mintegy másfél perccel a mezőny előtt.

Albasini győzelme a Katalán Kör 1. szakaszán

A második napon nem sokkal a célváros, Girona előtt egy első kategóriás hegy is szerepelt az itinerben, Albasinit azonban nem tudták lerázni a legjobb hegyimenők csapatai, sőt, a svájci a hajrán meglepte ellenfeleit megnyerve a sprintet.

Albasini győzelme a Katalán Kör 2. szakaszán

A második szakasz az egyik esélyes, Alejandro Valverde számára hozott balszerencsét, aki egy bukás miatt elvesztette a kontaktust a mezőnnyel még az első kategóriás hegy előtt, s a végéig több mint két perces időhátrányt kapott. A spanyol fájdalmaira hivatkozva a harmadik szakaszon már nem áll rajthoz. A mezőnyben egyébként sztárokból nincs hiány, Andy Schleck, Ivan Basso, Damiano Cunego, Bradley Wiggins, Thomas Danielson, Levi Leipheimer, Denis Menchov, Janez Brajkovic neve is a Katalán Kör színvonalát jellemzi.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo