fbpx

Kanti Dorottya-interjú: egy sikeres Belga Körversenyről és a további célokról

A még csak 19 éves Kanti Dorottya ismét a legmagasabb szinten állt helyt remekül a nemzetközi országúti mezőnyben. A Dr. Bátorfi AKTK versenyzőnője a Belga Körversenyről és a további célokról mesél.

kanti_dorottya_5

Dóci a belga Autoglass Wetteren-Groupe Solar csapat színeiben indult szeptember 6. és 9. között a 2.1 kategóriás Belga Körversenyen, olyan csapatok legjobb versenyzői között, mint a Rabobank-Liv, a Canyon-SRAM, vagy a Wiggle-High5. A prológot, és a zárószakaszt, továbbá az összetettet a holland válogatott színeiben Annemiek Van Vlauten nyerte, aki egy komoly bukás miatt veszítette el Rióban az aranyérmet. A második szakaszon nem kisebb név, mint Marianne Vos (Rabobank-Liv) szerepelt a lista élén. Dorottya stabil teljesítményt nyújtott, a szakaszokon és az összetettben is középmezőnyben végezve (összetettben belga csapata legjobbjaként az 51. helyet szerezte meg). A második etapon még a váratlan problémák ellenére is sikerült a jó eredmény.

kanti_dorottya_7„A második szakaszon minden megtörtént velem, ami megtörténhetett, kezdve azzal, hogy az etapot negyven kilométer után neutralizálták, majd tíz kilométer múlva újra elengedték. A táv 116 kilométer volt, a végén három körrel, benne a Flandriai Körversenyről ismert Eikenmolen emelkedőjével. Az első körben letört a hátsó váltóm és kitört néhány küllőm is, a kísérő kocsim a huszonkettes sorszámú volt, így majdnem utolsó a kocsisorban. Rengeteget kellett az út szélén várnom mire megérkezett, majd egy csodálatos tartalékkerékpárt kaptam, ami persze nem is az én méretem volt. Mindezek ellenére nagy nehezen visszaértem a mezőnybe, de ez nagyon sokat kivett belőlem, majd jött a hegy, ahol leszakadtam. Azt hittem, itt a vége. Nem tudom honnan vettem az erőt, de valahogyan megint utolértem a mezőnyt. Az utolsó kört már jól bírtam, miközben sokan leszakadtak. Végül a győztessel azonos idővel érkezve 69. lettem és összetettben is előrejöttem a 69. helyre.”

Dóci már nem először vétette észre magát a belga mezőnyben, júniusban versenyt is sikerült nyernie. Persze a Belga Körverseny nagyobb falat volt, erről és a folytatásról kérdeztük:

– Hogyan értékeled a Belga Körversenyt, ami az egyik legkomolyabb megmérettetés a nemzetközi női kerékpársportban?

– Határozottam kijelenthetem, hogy sokat fejlődtem tavaly óta, de még év közepe óta is. Ez a verseny volt eddig a legkomolyabb, legjobb csapatok, a legjobb sorokkal. Szinte a teljes nemzetközi női élmezőny itt volt. Egy nagyon jól megszervezett esemény, a belga (és Belgiumban versenyző) lányok legfontosabb versenye. Aki szeretne kitűnni a sorból, itt kell villantania.

– Idén sokat versenyeztél Belgiumban, miben sikerült elsősorban fejlődnöd?

– Majdnem dupla annyi versenyem volt, mint tavaly. Először nem számítottam rá, hogy ilyen jó lesz. Első éves felnőtt vagyok és ez hatalmas lépés a junior versenyekhez képest. Volt edzőimnek köszönhetően az alapozás jól sikerült.  Még nagyon az út elején járok, mindössze 3 éve kerékpározom.  A mezőnyben én vagyok az egyik legfiatalabb, tehetségesnek tartanak. Majd kiderül, hogy mit hoz a jövő, egyelőre a következő célom bekerülni nagyobb csapatba.

kanti_dorottya_6

– Mi szükséges a célok eléréséhez?

– Türelem és munka. 🙂  Ez az a sport, ahol fejben is akarni kell, nekem ezt kell nagyon megtanulnom. Fontos a támogató háttér, elsősorban a barátom, Szilasi Laci, aki lélekben mindig itt van és szakmailag is sokat segít nekem. És persze a Szövetség támogatása is fontos lenne hosszú távon!

– Idén milyen fontosabb versenyeken láthatunk még?

– Hétvégén Európa Bajnokság Franciaországban, utána szeptember utolsó hetében visszajövök Belgiumba. Itt lesz még 3 verseny. Majd a várva várt Világbajnokság Katarban.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo