fbpx

Juhász Zsolt remekelt ma Cipruson, 6. hely kőkemény mezőnyben!

Juhász Zsolt a mai UCI C1 minősítésű XCO-versenyen, erős nemzetközi mezőnyben szerezte meg a 6. helyet a Cyprus Sunshine Cup második, egyben zárófordulóján!

Női start, az első sorban jobb oldalon Benkó Barbara

Női start, az első sorban jobb oldalon Benkó Barbara

A Voroklini versenyen Benkó Barbara (Focus XC Team) és a Waberer’s evopro MTB Team versenyzői indultak magyar részről. Barbinak a múlt héthez hasonlóan nagy nevek ellen kellett küzdeni, haladt is a bringa, az utolsó előtti körig az előkelő 5. helyen is tekert. A végére azonban elkészült az erejével és visszaesett a sűrűjébe, a 12. helyre, ami ebben a mezőnyben még mindig figyelemre méltó eredmény! A nők között két olimpiai bajnok, Sabine Spitz és Gunn-Rita Dahle meccselt a győzelemért, ezúttal előbbi volt jobb, a norvégnak meg kellett elégednie ma a 2. hellyel, de a Cyprus Sunshine Cup összetettjét sikerült megnyernie. (Érdekesség, hogy a címvédő olimpiai bajnok, Julie Bresset éppen Barbi előtt pár másodperccel, a 11. helyen végzett.)

Férfi start

Férfi start

A férfiak között is rajthoz állt a regnáló olimpiai bajnok, Jaroslav Kulhavy, de sajnos nemcsak bukott, hanem a keze is eltört, ami miatt veszélybe kerülhet több fontos idei versenye. A prímet a BH csapat francia versenyzői, Maxime Marotte és Jordan Sarrou vitték, mögöttük a cseh Ondrej Cink érkezett. Marott nyerte a Sunshine Cup összetettjét. De térjünk rá a magyar fiúkra, hiszen Juhász Zsolt remekül hajtott, mindössze 3:40 perccel maradt el Marotte-tól, a 6. hely UCI-pontok szempontjából is jól hozott a konyhára. Parti András szintén pontokat érő 10. helyen végzett 5:11 perc hátránnyal, míg Vígh Zoltán 35. lett 18:49 perc lemaradásban.

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt így nyilatkozott teljesítményéről és a további idei tervekről:

Szerencsére ma egy kicsit kisebb szelünk volt, de még érezhető a héthez képest. Volt egy kissé fura startkör, fura, mert jobbra és egyszerűbbre megoldhatták volna, ha rögtön a pályára engednek. Nem kezdtem rosszul, de picit lehetett volna jobb is a helyezkedésem. Egy kör után közvetlen az élboly után mentem a top 20 világkupa menő, 3. legjobb cseh Jan Skarnitzl-lel, meglepett, de az utolsó körig tudtam vele menni. A rajtszámom a 9-es volt helyezésem pedig 6, ez jóval jobb a papírformánál, pedig voltak itt német válogatottak, Absalon után a legerősebb franciák, az összes cseh (Kulhavy kezét törte nem sokkal előttem) belgák, svájci, szóval azt hiszem, egy kicsit bemutatkoztunk/-tam 🙂

Sűrű lesz most a program, két hét múlva Törökország, Izmir c1, utána nem sokat leszünk itthon… Legfőbb cél idén az olimpia, de Nove Mesto-ban (vb) már régóta szeretnék egy átütő eredményt, szeretem azt a pályát és illik hozzám, a stílusomhoz, szerintem a két idei nagy versenyt meg lehet csinálni maradandóan.

Teljes mai és összetett eredménylisták:

csc16_2_voroklini_men-results

csc16_2_voroklini_women-results

csc16_GC_men_final

csc16_GC_women_final

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo