fbpx

Ismét tárcsafék okozott sérülést

A világbajnoki ezüstérmes cyclocross versenyző, Katie Compton, szezonjának vetett véget egy bukás során elszenvedett tárcsafék okozta sérülés.

A cyclocross versenyeken már az évtized eleje engedélyezett a tárcsafékek használata, míg országúton hol engedélyezik, hol betiltják a használatukat, attól függően, hogy éppen szerzett-e valaki komolyabb sérülést tőlük az adott szezonban. 2016-ban volt egy hatalmas botrány, amikor Fran Ventoso-t vagdosták meg a Paris-Roubaix-n a tárcsák és az UCI be is tiltotta a tárcsaféket országúton. Sokan voltak, akik nem hittek neki, lehetetlennek nevezték, hogy tárcsáktól lehet ilyen sérüléseket szenvedni. A gyártók fejlesztettek, lekerekítették az éleket, hogy ne fordulhasson elő még egyszer ilyen és 2017-ben az UCI újraindította a tesztidőszakot.

Szombaton a DVV Trofee cyclocross verseny döntőjében a világbajnoki ezüstérmes Katie Compton került bukásba és a térdét egy tárcsafék nyitotta szét csontig, melyről párja, Mark Legg, egy twitter bejegyzést is kitett:

A sok ígéret ellenére úgy látszik még sem annyira veszélytelenek a tárcsák?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo