fbpx

Interjú Lovassy Krisztiánnal: Hivatalos a norvégiai igazolás!

Alig egy hete adtunk hírt arról, hogy Lovassy Krisztián Norvégiába utazott a Team FixIT.no UCI-kontinentális kerékpáros csapat prezentációjára, december 4-étől pedig hivatalos, hogy az országúti magyar bajnok aláírt a bergeni gárdával. A részletekről Krisztiánt kérdeztük.

lovassy_fixIT

Bikemag: Már múlt héten szerepeltél a csapatfotón, tulajdonképpen mindenben megegyeztetek, miért kellett még várni, hogy tinta kerüljön a szerződésre?

Lovassy Krisztián: Részt vettem egy terheléses vizsgálaton, ami a jelenlegi edzettségi állapotomat tekintve elég jól sikerült, és mellette a fő szempont az volt, hogy hogyan tudok beilleszkedni a csapatba, milyen viszonyba kerülök a versenyzőkkel, csapatvezetőkkel. Pár nap alatt, mióta itt vagyok szinte már családias hangulat alakult ki, mindenkivel nagyon jó viszonyba kerültem, így nem volt kérdés a szerződtetésem!

Bikemag: Miért akartál egyáltalán váltani az Utensilnordból, a magyar-olasz kontinentális csapatból?

Lovassy Krisztián: Bár az elmúlt években nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtok és Stubán Feri is minden tőle telhetőt megtesz a versenyzők és a csapat fejlődése érdekében – amiért szeretnék is köszönetet mondani, de úgy éreztem, kezdek egy kicsit megrekedni ezen a szinten és plusz motivációra volt szükségem.

Bikemag: Hogyan kezdtél hozzá a csapatkereséshez?

Lovassy Krisztián: Először is egy profi portfólióra volt szükségem, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét és ezúton szeretném megköszönni Vagács Istvánnak (grafikai munka) és Mizsei Szabolcsnak (portfólió összeállítása, nyelvi lektorálás) a munkáját. Sikerült egy olyan portfóliót csinálniuk nekem, amit nem egy profi megirigyelne. Az új csapatfőnököm az első beszélgetésünkkor ki is emelte, hogy elképesztően meggyőző a portfólióm.

Bikemag: Mi volt a cél? Felsőbb osztály, vagy ugyanígy kontinentális szint?

Lovassy Krisztián: Elsődlegesen a továbblépés, akár pro akár conti csapatba. Sajnos egy kicsit elcsúsztam a portfólió szétküldésével, így akiknek elküldtem, sajnos (bár számomra igen pozitív, hogy legalább válaszra méltattak, köztük nem egy profi csapat) azt a választ adták, hogy a következő szezonra már megvan a teljes csapat, esetleg próbálkozzak jövőre.

Az év eleji betegségemnek is betudhatóan magasabb szinten is kimagasló eredményeim nem voltak 2013-ban, de ettől függetlenül idén is az első 100-ban végeztem az Europe Tour ranglistán és kiegyensúlyozott teljesítmény nyújtottam. Ezt nem is igazán értették még az elején, hogy ha ilyen eredményeim vannak, akkor miért akarok ide igazolni és miért nem egy magasabb szintre, illetve egy nevesebb klubba.

fixIT

Bikemag: Mit tudsz mondani egy hét alapján a norvég csapatról? Jól döntöttél?

Lovassy Krisztián: Azért érzem előrelépésnek, mert olyan belga, francia, holland egy és többnapos versenyen indulunk és persze a HC kategóriás Norvég Körön, ami nagyon kedvező nekem, és ha ezeken a versenyeken elérek valami jó eredményt, azt egyből észreveszik és a csapat is segít magasabb szintre lépni.

Ami érdekes volt, a munkához való hozzáállás, vagy például fel sem merül, hogy ne menjenek ki edzeni, a jeges úton is úgy közlekednek, mintha ott se lenne. A norvégoknál az átlagemberek is nagyon sportosak, voltunk csapatépítő túrán, ami szinte hegymászásba torkollott, s nemhogy a sportolókkal, de még a vendégként elkísérő szponzorokkal is nehéz volt tartani a lépést…

Bikemag: Az egész pályafutásodat nézve mekkora jelentőséget tulajdonítsz ennek a szerződésnek?

Lovassy Krisztián: Úgy érzem, mindenképp vízválasztó lesz ez az év. Elmúltam a nyáron 25 éves, és ha be akarom teljesíteni az álmaimat, akkor most még nem volt késő lépni. A csapat teljes mértékben mellettem áll, és az a céljuk, hogy életem legjobb éve legyen a következő, hogy pro csapatba tudjak lépni innen akár egy év után. A csapatvezetés szerint erre van még jó két-három évem!

Bikemag: Megfogalmaztatok-e már rövidebb, hosszabb távú célokat, eredménycélokat a csapattal?

Lovassy Krisztián: Ezzel kapcsolatban még nem tisztázódtak a célok, talán még az ittlétem alatt le fogunk ülni a csapattal és a legjobb programot megpróbáljuk összeállítani számomra. Mindenképpen versenyt szeretnék nyerni akár már év elején, így továbbra is kemény munka vár rám a télen.

1456995_10152001071884223_701844266_n

Bikemag: Norvégiában lesz a rezidenciád is 2014-ben, Magyarországról utazgatsz majd, vagy kétlaki élet vár rád?

Lovassy Krisztián: Az év első felében két spanyolországi edzőtáborunk van a szezon kezdete előtt, utána pedig viszonylag sokat kell itt lennem, mert fontos a csapatban, hogy együtt készüljünk a versenyre, hogy minél jobban megismerjük egymást, de kiköltöznöm nem kell. Az ittlétek alatt a csapat lakásában élünk Bergenben, 4-5 versenyző kényelmesen elfér, szóval teljesen rendben vannak a körülmények.

Bikemag: Mennyi időre tervezed a kiküldetést, mennyi időre kötöttetek szerződést?

Lovassy Krisztián: Ezen a szinten egy éves szerződések vannak, így én is azzal rendelkezem, mint az összes többi srác a csapatban.

Bikemag: Köszönjük, hogy hamar rendelkezésünkre álltál, sok sikert kívánunk az új csapattal!

Lovassy Krisztián: Én is köszönöm, hogy érdeklődtetek és igyekezni fogok!

A fixIT.no Facebook-oldala: https://www.facebook.com/teamFixIT.no

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo