fbpx

Intense Carbine SL: 135 milliméter és 2,27 kilogramm

A 2011-es Eurobike-on már láthattuk a 2012-es szezonra szánt újdonságnak számító Carbine karbon össztelós Intensee bringát. Ezt a debütáló karbon gépet követi az átdolgozott és könnyített Carbine SL, amit az Intense Cycles egy sajtóbemutatón tárt a nagyközönség elé. Mert nem csak a versenyzők szeretik a könnyű bringákat, hanem azok is, akik “all mountain élményre” vágynak!

Intense Carbine SL - ördögi fekete-piros köntösben - Foto: mtbnews.de

Az Intensénél már ismert VPP hátsórészt kapta meg a full karbon Carbine SL váz is, amiben egy direkt a vázhoz fejlesztett Fox RP23-as rugóstag van. Pozíciótól függően a rugóút 120 és 135 mm lehet. Ugyancsak karbonból van a váz himbakarja is, amiket titán csavarok rögzítenek.

120 vagy 135 mm-es rugóút - Foto: mtb-news.de

A fejcsőhöz a még terjedőben levő tapered fejcsövet (1 1/8″ felül és 1,5″ alul) használtak, akárcsak az első váltónál (Direct Mount) és a középcsapágynál (Press Fit), ahol szintén új rendszereket alkalmaztak.
“Régi” megoldásként a hátsó 135 mm-es sarutávolságot és a gyorszáras agy befogatási rendszert említeném, valamint az IS-es tárcsafék felfogatást.

Tapered fejcső - Foto: mtb-news.de

A váz védelméről egy, a német SEED Engineeringgel közösen fejlesztett Intensee “FLK-GRD” névre keresztelt rendszer gondoskodik. (Ez a karbon lapocska a középcsapágyat és az alsócsövet védi.)

FLK-GRD Protektor - Foto: mtb-news.de

Az Intense marketing menedzsere, Scott Sharples így nyilatkozott az új Carbine SL-ről:
“A cross country/trail felhasználásra szánt geometria 120 és 150 mm közötti rugóúttal rendelkező villákat fogad. 150 mm-es villa esetén a fejcsőszög 68°, míg 120 mm-es villánál ugyanez 69°-os. A 150 mm-es villa használatánál elég tágan kell értelmeznünk a cross-country fogalmát, ami tulajdonképpen inkább all mountain felhasználást takar de ami a fejcsőszöget illeti, még így is belefér.”

Az alábbi táblázatban találhatjuk a további geometriai adatokat:

Geometria táblázat - mtb-news.de

Az Intense szerint csak a bemutatott fekete-piros színben lesz elérhető, M-es méretben pedig mindössze 2,27 kg-ot nyom a mérlegen.

És mibe kerül mindez? Az USA-ban 2800 dollárt kérnek érte, feltételezhetően Európában is hasonló áron lesz kapható.

forrás: mtb-news.de

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo