fbpx

Ikonikus kerékpárok a napfényes Itáliából: Bemutatkozik a Kuota!

A Kuota kerékpárok a hazai bringásoknak sem ismeretlenek, de valószínűleg leginkább a triatlon fanatikusoknak lóg ilyen poszter a falukon. Bár aki szereti a kerékpárokat, és látott már KT05-ös „fekete nyilat” az biztosan megállt egy pillanatra megcsodálni.

kutoa_kerekparok11

Ha most gyorsan felmentél a hazai forgalmazó a K2 Kerékpárüzlet oldalára, és megnézted az árakat, akkor biztosan láthattad, hogy ezek bizony nem a belépő szintet képviselik! A Kuota márka egyértelműen a csúcsokat célozza meg, és ez nem csak az árcédulán, hanem a karbon váz kialakításán, a kapcsolódó alkatrészeken, és a felhasznált szetteken is látszik! Mondjuk ha Andi Boecherer, vagy Daniel Fontana segít be a tervezésbe, akkor nem nagyon lehet mellélőni…

kutoa_kerekparok10

A Kuota paletta nagyon letisztult, mindössze 14 -féle modell közül tudsz választani monti, országúti, és TT/Tri vonalon. Természetesen felszereltségi szintekben vannak még változatok, de nincsen agyonbonyolítva a kínálat ami sokszor csak nehezíti a döntést. Országúti bringáik fejlesztésében, tesztelésében a legendás Team Androni Giacotto pro kontinentális csapat is részt vesz, melynek egykoron még Szekeres Csaba is tagja volt.

Az Androni csapat a Khan-t használja, melyet Team Replica kivitelben te is megvehetsz magadnak! A monocoque karbon váz mindössze 860 grammot nyom M-es méretben és a Dura Ace Di2 szettes kivitel simán az UCI súlylimit alatt van, bár teszel még rá wattmérőt és talán meglesz a határérték 🙂

Triatlon vonalon ma a KT05 az abszolút favorit! A sportág kedvelői biztosan a nyergébe pattannának az 1350 grammos aero vázra épített csodának. A gép minden négyzetcentije az aerodinamika csökkentésének van alárendelve, de ez úgy gondoljuk a formáján is látszik. Nem bonyolult a specifikáció sem. Vagy mechanikus Ultegra és Dura Ace, vagy pedig ezek Di2 változatával kapható és Fulcrum Racing 4-es kerekeket tesznek bele!

Akkor sem lesz gond ha montizol, mert van egy merev 650B-s, és egy 29-es a kínálatban 1129 grammos monocoque HM carbon vázzal, SLX-XT felszereltséggel.

Ahogy már említettük az olasz Kuota bringákat is a K2 Kerékpárüzletben érheted el, melynek naprakész webshopja mindig tájékoztat az aktuális készletről! Mi pedig hamarosan jelentkezünk az első bringatesztekkel, és a 2017-es újdonságokkal a Eurobike kiállításról!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo