fbpx

III. Decathlon Borsodcross beszámoló, eredmények, képek

Október 27-én Miskolcra látogattak el hazánk cyclo-cross versenyzői, hogy megmérettessék magukat a III. Decathlon Borsodcrosson. Az elmúlt évekhez hasonlóan a kihívásokkal teli pályán látványos versenyt láthattunk, a férfiaknál Búr Zsolt nyert utcahosszal, míg a nőknél Péteri Niké végzett az élen.

A CrosSzekszárd után egy héttel már Miskolcon, a III. Decathlon Borsodcrosson folytatódtak a Cyclo-cross Magyar Kupa küzdelmei. A szervezők a januári országos bajnokság pályáján lényegében nem változtattak, viszont ezúttal a fotósok bánatára a csapadék elmaradt, így többnyire száraz pályán versenyezhettek a crossosok. A gyorsnak tűnő pálya azért bőven tartogatott meglepetéseket, lépcső, palánk, egy trükkös kanyar, ahol a mezőny többsége minden körben leszállni kényszerült, meg persze a kanyarok is sokat lassítottak a versenyzők tempóján.

A reggel érkezőket még ködös idő fogadta Miskolcon, de ahogy az előrejelzés ígérte a köd felszállt és a nap gyorsan felmelegítette a levegőt, így ismét az őszi nyárban versenyezhettek a bringások. 10 órakor a hobbi futam rajtjával vette kezdetét a III. Decathlon Borsodcross, ahol a montival indulók taroltak, a férfiaknál Molnár Péter nyert, aki még a köridői alapján az eliteknél is indulhatott volna, míg a nőknél Cséri Szilvia volt a leggyorsabb.

A következő futamban az U15, U17 fiúk-lányok és a Master3 férfiak csaptak össze. Itt Takács-Valent Márk (PCCC) nagyon megküzdött az abszolút és az U17-es első helyért, Fésüs “Kefe” László ismét könnyedén nyerte a Master3-sok viadalát, U15-ben pedig Takács Zsombor Tamás (Superior MTB Team) volt a leggyorsabb. A lányok is odatették magukat, WU17-ben 7 induló volt, ahol Tóth Réka (Kis-Galya KSE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Master2-ben ismét rengeteg induló volt, nagyon népszerű ez a szakág a 40év feletti férfiak körében. Ők mint mindig, most is együtt rajtoltak a maroknyi U19-es “mezőnnyel”. A múltheti szekszárdi győzelmet egy kicsit más formában, de sikerült megismételni Adame Árminnak és Adame Lászlónak (Merida Maraton Team-CST), azzal a különbséggel, hogy most nem együtt értek be a célba, de Ármin nyerte az U19-et, míg László a Master2-t.

A Magyar Kupa legfiatalabb kategóriáinak versenyét (U11-U13 fiúk, lányok) mindig óriási élmény nézni, ahogy a jövő kanyarog a cyclo-cross pályán és néha felnőtteket megszégyenítőmódon küzdenek meg az akadályokkal. Az ő versenyük is mindig igazi ki-ki meccseket hoz, de most még a szokottnál is nagyobb csata volt a “kicsik” között. U13-ban az első három 2 másodpercen belül ért be, Péter Nándor (Salgótarjáni HKE) haladt át elsőként a célvonalon, U11-ben Szigyártó Roland (Nomad Merida CST) szintén csak egy másodperccel győzött, WU13-ban már nagyobb különbséggel nyert Szávai Petra (Bike Zone Gödöllő), akit a csapattársa, a még csak WU11-es korú Hegedűs Heléna követett.

13 órakor a női futam (WU19, WU23, WElit, WMaster) részvevői rajtoltak el, ahol már fél kör után látható volt, hogy ismét Szekeres Viktória (KTM Teszt Team) és Péteri Niké (Fehérvár Cycling Team) között fog eldőlni az abszolút első hely. Végül nem tudott megszabadulni egymástól a két versenyző és sprint döntött a végeredményről, ahol Niké volt egy hajszállal gyorsabb, így ő ezzel a WU23 mellett az abszolútat is nyerte, míg Szekeres Viktória a WMasterben végzett az élen.

Az utolsó futamban a legjobb férfiak (U23, Elit, Master1) versenyére került sor. Búr Zsolt (Vialand Racing Team) nem taktikázott, az első körben felvette az utazótempóját és 9 gyakorlatilag egyforma időt hajtott, a szekszárdi győztes Buruczki Szilárd (Cube-Csömör) sem bírta vele a tempót, így végül “könnyedén” nyerte a futamot közel két és fél perc előnnyel. A harmadik helyen sokáig Fejes Gábor haladt, ő esélyes lett volna még megszorítani a második pozícióban bringázó Buruczkit, de végül technikai problémák miatt feladni kényszerült a versenyt. U23-ban Sylvester Balázs Tibor (ZKSE) nyert, míg a Mastereknél a “Bakter”, Szabó András Balázs volt a leggyorsabb.

Jövőhéten pár kilométerrel arrébb, Kazincbarcikán folytatódik a Cyclo-cross Magyar Kupa!

A részletes eredmények ide kattintva érhetőek el.

A teljes fotógaléria alább található:

Fotók: Farkas Milán – (www.milanphoto.hu)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo