fbpx

Időmérők és edzések a Downhill Világbajnokságon

Repül az idő az idei Downhill Világbajnokságon Norvégiában, az edzések után már az időmérőkön is túl vagyunk. Nem csoda, hiszen a lenyűgöző környezet és helyszín mellett az időjárás is tökéletes az egész hét folyamán, minden összeállt a vasárnapi döntőkre.

A szerdai gyalogos pályajárás után egyértelművé vált, hogy egy nagyon tempós, veretős biciklizés vár a nemzeti válogatottak tagjaira, mindez hosszú sziklakertekkel és jó pár ugratóval, úgyhogy unatkozni biztosan nem lehet, ha valaki legurult a meredek rajtállványról.

Liszi Attila

Liszi Attila

Világbajnokságról lévén szó, itt nem számítanak a sorozatba pontok, nem számít az összetett, csakis egy verseny, egyetlen futam. Annyival még tovább éleződik a történet, hogy ezúttal már a világkupa sorozat is lezárult, nincs már több forduló, azaz mindenki egy lapra tesz fel mindent és vasárnap délután kiderül kinek jön ki legjobban a lépés, ő lesz 2014 világbajnoka!

Ettől aztán nincs is közös nyomnézegetés, majdnem hogy titkolják a legjobb íveket az élmezőny tagjai, sokan teljesen egyedül bicikliznek. Nem újdonság a rádió sem, a személyzet bőszen „kémleli” az ellenfeleket, amit szinte azonnal jelentenek a versenyző felé. Egy kis Forma-1 alakult ki a norvégiai Hafjellben.

Videó a csütörtöki edzésről:

[youtube height=”350″ width=”580″]https://www.youtube.com/watch?v=-T04VLp1sLo[/youtube]

 

Először a juniorok időmérőjét tartották meg, ahol a három magyar induló egymás után végzett a 61. helytől 63-ig, Tóth Erik, Király Ármin és Nagy Márton sorrendben. Marci kétszer is esett futamában, reméljük a döntőben egy tiszta futammal sokat javíthat.

A felnőttekre szombaton délelőtt került sor, amit egy kora reggeli röpke edzés előzött meg. Mindössze fél óra állt a versenyzők rendelkezésére 7:45-től és igaz egy szoros időrenddel, de srácaink két kört is tudtak menni, ami mindenképp fontos volt. Néhány óra múlva már mért futamon bizonyíthattak és igaz arányaiban jobban végeztek a magyarok a kategóriában, mint fiatal társaik, de még sok javulni való maradt a döntőkre. Liszi Attila egy kisebb rontással 76., Keresztes Péter 84., Palotai Gábor 87. helyen zárta a kvalifikációt. Attila eddigi legjobb világbajnoki helyezését 2011-ben, Champéry-ben érte el, a 40. pozícióval, ami jelenleg a legelőkelőbb magyar DH VB eredménye is. Ennek megdöntése idén elég valószínűtlennek tűnik, de szép helyezésekre képesek lehetnek a srácok. Attila idei elhúzódó sérülése sajnos nagyban közrejátszik ebben, hiszen láthatóan a tempó megvan, de hiányzik az idei kellő kilométer ahhoz, hogy ezt végig tudja vinni a teljes pályán. Aggodalomra semmi ok, jó lesz azért ez vasárnap.

Keresztes Péter

Keresztes Péter

Az élmezőnyben van némi kavarodás, amiben nyilvánvalóan szerepet játszik kis taktika is, valószínűleg senki se mutatta meg igazán a foga fehérjét. Troy Brosnan és Josh Bryceland nagyon gyorsnak tűnt az edzéseken, ám mégse közülük került ki az időmérő első helyezettje. Ugyanis a címvédő háromszoros világbajnok Greg Minnaar teljesítette a futamot legrövidebb idő alatt, a második a 2011-es világbajnok Danny Hart, míg a harmadik a 2008-as, Gee Atherton lett. Szoros a csata, sok az esélyes a vb címre, nagyon nagy küzdelem várható vasárnap a szivárványcsíkos mezért!

Greg Minnaar

Greg Minnaar

A futamokat élőben közvetítik ITT 12:00-tól, a Juniorok már korábban befutnak, a felnőtteknél a magyarok rajtidejei a következőek: Palotai Gábor 13:44, Keresztes Péter 13:54, Liszi Attila 14:09.

Videó a pénteki edzésről és szombati időmérőről:

[youtube height=”350″ width=”580″]https://www.youtube.com/watch?v=oH3KPAjCc6Q[/youtube]

 

Érdemes követni a LiMiT Racing Team facebook oldalát, folyamatosan érkeznek képek és gyorshírek a világbajnokságról!

idomero_eredmenyek

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo