fbpx

Hőség és brit győzelem a Dubaji Körverseny első napján

A magyar résztvevőkkel zajló Dubai Women’s Tour első szakaszán mezőnyhajrá döntött a győzelem sorsáról, a sivatagi hőségben a brit Lucy Van Der Haar volt a leggyorsabb.

Túl sok izgalmat nem tartogatott a Dubaji Körverseny első szakasza, egyedül a kanyargós, fekvőrendőrökkel teli városi kör vitt egy kis színt a versenybe. A gyakorlatilag teljesen sík pályán senki nem tudott tartósan ellépni a többiektől, így végül együtt érkezett a mezőny a célhoz, ahol a Hitec Products – Birk Sports versenyzője Lucy Van Der Haar haladt át leghamarabb a célvonalon, megelőzve a fehérorosz Tatsiana Sharakovát és a Team UAE kerékpárosát Samah Khaledet.


A magyar színeket képviselő Pannonia Regional Team csapatvezetője Márkus János (aki egyben a magazinunk egyik szerkesztője is) ismét elmesélte, hogy mi történt a szakaszon:

“A vasárnap délelőtti edzésen már sejtettük, hogy melegebb lesz, mint amit az időjárás előrejelzés ígér, a dubaji tél a magyar nyárhoz hasonlít hőmérsékletben és abból is inkább a legmelegebb napokra, így kiemelten fontos, hogy a lányoknál legyen elég frissítő verseny közben.

Balról jobbra kékben: Hideg Nóra, Jordán Dorka, Sebők Aida

A rajt után egyből megindult a mezőny, és a városból kivezető körforgalmakkal teli úton a kigyorsításokkor többször megnyúlt a mezőny. Sajnos az egyik ilyen helyen veszítette el a mezőnnyel a kapcsolatot a túl sok tapasztalattal még nem rendelkező ifi versenyzőnk Sebők Aida, aki ezután nem már nem tudott visszaérni a mezőnybe és kénytelen volt kiszállni a versenyből. A város után gyakorlatilag 2-3-4 sávos autópályán haladt a verseny, ahol egyszer-egyszer próbált valaki megszökni, de sokáig nem jutott a nyílegyenes úton. A sivatagba kiérve komoly hőség fogadta a versenyzőket, volt is emiatt egy kis káosz a frissítéseknél, ugyanis csak autóból lehet frissíteni ezen a versenyen, ami nem volt egyszerű az átlagnál jóval magasabb számú tv-s jármű miatt. A forróságot nehezen viselte csapatunkból Péteri Niké, aki a szakasz két-harmada után kiszállt a versenyből egy kisebb napszúrás kíséretében. Másik fiatal versenyzőnk, Hideg Nóri is problémákkal küszködött, neki a gyomrával nem volt minden rendben, de szerencsére csak pár percet kapott az elsőtől és azóta jobban van. A többiek mind a mezőnnyel érkeztek célba, közülük Szabó Adrienn a 31., Temela Eszter az 56., Jordán Dorka a 72. helyen végzett. Rajtunk kívül még Szabó Zsófi volt ott magyarként a mezőnyben, aki a 46. helyen gurult át a célvonalon.

Holnap a maihoz hasonló szakasz következik, ahol valószínűleg szintén a frissítés és a meleg lesz a legnagyobb kihívás.”  

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo