fbpx

Homokágyban, parkban és teherautó platóján bringáznak Veszprémben

A királynék városába, Veszprémbe érkezik november 20-án a „téli kerékpáros cirkusz”. A bakonyi megyeszékhelyen ötödik alkalommal rajtol a LOcarGO Veszprém Cross terepkerékpár-verseny, a magyar cyclocross kupasorozat harmadik futama.
SC_2015_02_Veszprem-141
A Veszprémi Kerékpáros Egyesület „közelebb a városhoz” jeligével idén az eredeti, a város központjától alig 500 méterre levő Jutasi úti parkban méreti meg a hazai és várhatóan az osztrák versenyzők legjobbjait.

„Idén is látványos viadalt szervezünk, több korosztály számára írtuk ki a futamokat, homokágyban, parkban és teherautó platóján is bringáznak majd a versenyzők. A hazai élvonal mellett az utánpótláskorúakat is várjuk Veszprémbe” – tájékoztatott Tóth András főszervező.
SC_2015_02_Veszprem-191
A terepkerékpár vagy más néven cyclocross versenyeket az országúti és mountain bike-szezont váltva, ősszel és télen rendezik. Ezek a viadalok 1500-3000 méter hosszú körpályán zajló versenyek, amik egyrészt földutakon, réteken, füves területeken, másrészt aszfalton, lépcsőkön, különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül haladnak.

Veszprém Cross 2016 from 4K ProDuction.

A sportág igazi hazájának Belgium és Franciaország tekinthető. Ezek az országok 1950 óta már több világbajnokságot is szerveztek az azóta már Amerikában is népszerű kerékpáros műfajból.

A versenyről bővebb információ és nevezési felület a www.veszpremcross.hu oldalon érhető el.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo